Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Espanya és escollida vicepresidenta del Consell de Drets Humans de l’ONU

Comparteix
2248Shares

Fa unes setmanes el Comitè de Drets Humans de Nacions Unides va emetre una resolució en la qual instava l’Estat a “prendre totes les mesures necessàries per garantir que Jordi Sànchez pugui exercir els seus drets polítics”. La resolució responia a una petició formulada el 21 de març per l’advocat de l’expresident de l’Assemblea Nacional de Catalunya, segons fonts de Junts per Catalunya, el grup parlamentari de l’excandidat a la presidència de la Generalitat.

Ara, l’ONU torna a ser notícia però curiosament, perque després de l’elecció d’Espanya com a membre del Consell de Drets Humans de Nacions Unides l’octubre passat, després de la vacant deixada per Alemanya, Espanya es queda la vicepresidència corresponent al grup regional de Països Occidentals i Altres fins a finals d’any. La candidatura espanyola va ser avalada per unanimitat en el si del seu grup regional i ha estat aprovada per aclamació en la sessió del Consell d’aquest matí.

El Consell de Drets Humans, amb seu a Ginebra, és l’òrgan de l’ONU que té encomanades la promoció i protecció dels drets humans i, entre altres funcions, celebra debats sobre qüestions temàtiques i geogràfiques de drets humans i adopta resolucions en la matèria.

Comentaris
Comparteix
2248Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Comments are closed.