Press "Enter" to skip to content

[VÍDEO] Els funcionaris de presons de Saragossa: “Ens està colpejant la Guàrdia Civil, això és increïble !!”

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
2666Shares

En el matí d’aquest dilluns, més d’un centenar de funcionaris de presons van tallar els accessos al Centre Penitenciari de Daroca (Saragossa) exigint una “negociació real” dels seus “drets laborals i salarials”.

Els manifestants, convocats per l’Agrupació dels Cossos de l’Administració d’Institucions Penitenciàries, es van concentrar per exigir al Ministeri de l’Interior un increment salarial i fer veure, a més, la necessitat d’augmentar les plantilles de les presons dependents del Govern, que acumulen un dèficit de més de 3.000 places.

Tot marxava amb normalitat fins que els GRS -les unitats antiavalots de la Guàrdia Civil- van decidir actuar per desallotjar els funcionaris, que impedien el trànsit normal pels accessos del centre. Va ser llavors, segons expliquen a El Chivato testimonis presencials, quan la tensió entre els dos cossos estatals es va incrementar.

Els funcionaris acusen els agents de l’Institut Armat d’emprar la força “sense que hi hagués cap provocació”. I afegeixen: “hi va haver càrregues violentes que ningú esperava que es produïssin”.

Un dels responsables de ACAIP, contactat Elconfidencialdigital.com, no donava crèdit al que estava passant: “Ens estan pegant els guàrdies civils. Això és increïble”.

Malgrat això, els funcionaris recorden que tiraran endavant amb les protestes per aconseguir una equiparació salarial que, igual que la Policia i la Guàrdia Civil, “nosaltres també fa molt de temps que estem reclamant”. De fet, afegeixen, “avui també teníem concentracions en els Centres Penitenciaris de Sevilla I i Albacete i no els hem anul·lat”.

Comentaris
Comparteix
2666Shares

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
2666Shares