Press "Enter" to skip to content

Un jutge demana a una núvia que es tregui una xapa dels presos independentistes per continuar la cerimònia

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
374Shares

Nova polèmica en relació als símbols que refereixen als polítics i líders independentistes catalans presos en presons de Madrid arran del Procés i de l’1-O. Dies després que la seguretat del Wanda Metropolità requisés desenes de samarretes grogues abans de la final de Copa del Rei entre el Barça i el Sevilla, en aquesta ocasió la controvèrsia s’ha traslladat a un casament, en concret en el registre civil de Badalona, on un jutge ha obligat a una núvia a llevar-se una xapa en suport als presos independentistes per seguir amb la cerimònia, segons explica El Món.

“Aquest és un organisme públic que ha de donar servei a tot el món i ha de ser neutral”, hauria argumentat el magistrat. “Aquestes són les normes d’un edifici públic”, hauria afegit la secretària judicial. La mateixa núvia ha relatat el succés a El Món: “M’ha dit que respecta les meves creences, però que si no em treia la xapa no em casava”. “Li he respost que tenia una fotografia del Borbó i que això tampoc és neutralitat, però no ha servit de res”, ha agregat.

Segons el mateix relat, el jutge hauria comunicat a la núvia que li demanaria el mateix si portés qualsevol altre distintiu d’un partit polític, fos el que fos, també de VOX o el PP, per contraposició a la xapa.

Davant d’això, el col·lectiu Crida per la Democràcia, vinculat a Òmnium Cultural, ha retret que “estan retallant tants drets que una núvia ja no té ni la llibertat de decidir com vol vestir en el seu casament”. També ha fet referència al cas l’advocat de Carles Puigdemont Jaume Alonso-Cuevillas, que ha criticat que s’està “sublimant el gènere de l’esperpèntic”.

El 5 d’abril passat ja va ocórrer una situació fins a cert punt similar quan un advocat es va negar a treure el llaç groc de la seva solapa quan l’hi va demanar el jutge en una vista de Vic. La jutge va esgrimir fins a quatre articles jurídics per reclamar que els advocats “han de vestir la toga amb dignitat, prestigi i màxim respecte a la justícia”, però el lletrat va seguir lluint el llaç emparant-se en la llibertat d’expressió.

Comentaris
Comparteix
374Shares

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
374Shares