Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] El TSJC sentencia que l’aturada de país del 8N va ser “legal i legítima”

Puntuació dels lectors

La justícia ha dictaminat que l’aturada de país del 8 de novembre va ser legal. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha tombat tots els arguments de la denúncia de Foment del Treball contra els sindicats.

Assegura que la vaga va ser “legal i legítima”, que estava convocada amb arguments polítics, però també laborals i que no hi va haver ni frau de llei, ni mala fe, ni temeritat.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat la demanda interposada per Foment del Treball contra el sindicat SCS i el Comitè de vaga que va convocar la del de 8 de novembre de 2017. Foment del Treball defensava que la vaga del 8 de novembre s’havia convocat per motius polítics i reclamava una indemnització de 100.000 euros per danys o perjudicis que van causar els talls de carreteres o de les vies de l’AVE.
Ara, el tribunal li ha desmuntat tots els arguments, un per un.

La jutjesa reconeix el dret de vaga com a dret fonamental i considera que la motivació va ser “mixta” ja que es va convocar basant-se en fets polítics que tenien repercussions socials i laborals.

“Ens trobem amb tota claredat, davant d’una vaga “mixta”, que té uns motius polítics (…) que estan relacionats amb d’altres clarament laborals.”

El tribunal veu que la Intersindical-CSC i el comitè de vaga tenien legitimitat per convocar-la, perquè tenen implantació a tot el territori, encara que sigui petita. la Sentència considera que encara que el sindicat sigui minoritari no treu que pugui convocar una vaga. Foment argumentava que els sindicats grans no havien convocat la vaga.

La Intersindical-CSC té més de 50.000 afiliats a les 4 demarcacions catalanes i opera només en territori català.

També consideren que van ser correctes els preavisos de vaga, que no hi va haver abús del dret de vaga, encara que s’hagués convocat, d’entrada, per uns dies successius i al final només es quedés en un dia.

La Intersindical està satisfeta amb aquesta sentència, que els absolt.

Foment insisteix

Mitja hora abans de saber-se la sentència, Foment ratificava els seus arguments en paraules de Xavier Ibars, representant de relacions laborals de Foment del Treball

“Malgrat que entenem que de manera subjectiva que tenim la raó amb el tres arguments que alguns són absolutament subjectius això depèn d’un tribunal.”

Després reconeixien la intenció d’estudiar presentar recurs davant una sentència els era desfavorable.

TEMES: PROCÉS CATALÀ

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser