Press "Enter" to skip to content

Pau Molins assegura que si hagués Govern els empresonats catalans estarien al carrer

Puntuació dels lectors

L’advocat Pau Molins defensa l’exconseller Santi Vila en la causa de l’1-O que instrueix el jutge Llarena al Tribunal Suprem, també és soci del lletrat Jordi Pina, que porta les defenses de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, i té clar que les decisions de Carles Puigdemont estan perjudicant greument a tots els empresonats. Sense embuts, l’advocat assegura que si la investidura s’hagués desencallat i hagués ja un Govern, els exconsellers estarien en llibertat i no a la presó preventiva, i encara que la política no és la seva comesa, considera un greu error designar per a la investidura a algú que està immers en causa judicial, perquè tard o d’hora es veuran apartats de càrrec públic.

En una entrevista a Antena 3, Molins ha advertit que la inhabilitació per exercir càrrec públic que arribarà amb el processament dels acusats és inevitable, ja que així ho assenyala la llei d’enjudiciament criminal per delictes greus com els de sedició, rebel·lió i malversació . Però ha advertit que aquesta inhabilitació no pot ser immediata perquè abans hi ha d’haver una ordre de processament ferma, i de moment hi ha recursos en marxa. D’aquesta manera, l’advocat calcula que els empresonats no seran inhabilitats davant d’un mes.

“Si ara o d’aquí a poc tinguéssim un Govern, els presos possiblement estarien en llibertat”

Molins considera en qualsevol cas un “error” nomenar com a candidat a la investidura “a algú que està immers en una causa judicial”, més quan “es veuran apartats de càrrec públic”. L’advocat ha estès aquesta opinió per a “qualsevol d’ells”, de manera que al seu entendre, “el més lògic hagués estat nomenar a algú que no estigués immers en una causa judicial”, és a dir, no designar “cap de l’anterior Govern”. I és que aquesta obstinació per part de Puigdemont i JxCat “està perjudicant” als empresonats.

“Si ara o d’aquí a poc tinguéssim un Govern, els presos possiblement estarien en llibertat”, ha garantit. I Molins es remet a les actuacions del jutge Llarena en què successivament ha denegat la llibertat provisional: “Llarena va dir clarament” que els mantenia a la presó “per evitar la reiteració delictiva, que situava en l’exercici d’un govern no del tot correcte” , ha recordat. D’aquesta manera, “si el Govern pogués exercir les seves funcions amb normalitat entenc que no hauria d’haver-hi motiu per mantenir-los a la presó”, ha conclòs el lletrat.

De fet, el lletrat no s’imagina a ERC investint a distància a un president, una cosa que ha insistit que “seria un grandíssim error”. De fet, ha entrat de ple en el debat polític per a comentar que “l’independentisme ha d’aprendre dels seus errors”. Així, aquest moviment “ens anava a portar a grans cotes de progrés i ens a retrotret al preautonomismo”, ha retret. Per això ha insistit en “una qüestió de pragmatisme” que li fa concloure que Puigdemont no podrà ser investit ni cap dels que formaven part del Govern durant el ‘Procés’.

“Llarena va dir clarament” que els mantenia a la presó “per evitar la reiteració delictiva, que situava en l’exercici d’un govern no del tot correcte”

L’advocat ha explicat que es va donar de baixa de Convergència “quan veig que m’han canviat unilateralment, sense consultar-me, el programa polític” cap a l’independentisme. De fet, sempre havia estat de CDC, però “quan es decideix el viratge em vaig anar del partit”, ha justificat.

Segons informa LaVanguardia, per Molins, les presons preventives són en general un error, i particularment en aquest cas, perquè a parer seu es tracta d'”una mesura exagerada per l’Estat espanyol”. De fet, l’advocat considera que només el delicte de rebel·lió “és retorciment del Codi Penal” perquè “estem parlant de manifestacions pacífiques”, ha opinat.

En tot cas, ha responsabilitzat el Govern en última instància a la vista de les declaracions de dirigents com la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, que “s’atribueix l’èxit d’haver escapçat” l’anterior Govern, així com a “algun ministre” que ha anat “avançant calendaris del que anava a ocórrer” en el procés judicial. Per Molins, això “perjudica la necessària reconciliació de la situació que estem vivint”.

Davant la possibilitat que a Espanya hi hagi dirigents imputats per rebel·lió i els fugits no, Molins creu que “el fiscal hauria de retirar les imputacions per rebel·lió als d’aquí”

Preguntat per què passarà a partir d’ara amb els fugits a Alemanya, Bèlgica i Escòcia, Molins ha predit que Alemanya no trigarà molt a pronunciar-se sobre Puigdemont, de manera que “el que facin serà de guia per a Bèlgica i Escòcia. Per l’advocat, “molt probablement se’ls lliurarà retallant molts les imputacions”, de manera que seran entregats a Espanya havent limitat el delicte de rebel·lió, “que no es dóna en cap costat”.

Una altra cosa serà el delicte de malversació, del qual ha opinat que “en les actuacions del Suprem no s’ha avançat en aquest delicte i s’han centrat en rebel·lió”. Davant la possibilitat que a Espanya hi hagi dirigents imputats per rebel·lió i els fugits no, l’advocat ha cregut convenient que “el fiscal retiri les imputacions per rebel·lió als d’aquí”, cosa que contribuiria a aquesta necessària reconciliació que esmentava anteriorment.

✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 207
    Shares

Comments are closed.

Mission News Theme by Compete Themes.
Ofertas Depilación Láser