Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] Absolt l’exalcalde d’Arenys de desobeir a la Defensora del Poble

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
243Shares

La titular del jutjat número dos d’Arenys de Mar ha sentenciat que no és un delicte penal que un alcalde desobeeixi a la Defensora del Poble. Si bé admet el retard en respondre a l’organisme estatal no veu cap incompliment de l’article 502.2 que estableix l’obligació de col·laborar amb les administracions públiques, tal com acusava el fiscal a Estanis Fors.

El cas es remunta al 2013, quan el llavors alcalde de la població, Estanis Fors, va trigar a respondre als requeriments de la Defensora del Poble sobre la manca de la bandera espanyola al balcó consistorial. Inicialment no hi va haver resposta, però mesos després el consistori va respondre que no es penjava l’ensenya en compliment d’un pacte de tots els partits.

Tot i la resposta, encara que tardana, la Defensora del Poble va presentar denúncia penal contra l’exalcalde, per al qual demanava un any i mig d’inhabilitació per exercir un càrrec públic, la qual cosa li hauria impedit que tornés a presentar-se al capdavant de la formació Junts per Arenys, la més votada a la població arenyense, però que va ser desbancada de l’alcaldia per una moció de censura que van protagonitzar ERC, PSC i CiU amb el suport extern de la CUP.

Fors, que tornarà a liderar la llista electoral Junts per Arenys – PDeCAT, va mostrar ahir públicament la seva satisfacció pel veredicte, però ha recordat que la sentència encara es pot recórrer.

Comentaris
Comparteix
243Shares

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
243Shares