Press "Enter" to skip to content

Un diari alemany avisa de la campanya de desinformació contra Catalunya de mitjans complaents amb el govern espanyol

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
796Shares

Segons explica el digital alemany Freitag.de hi ha alguns mitjans del país germànic que estarien elaborant notícies i informes complaents per al govern de Mariano Rajoy.

Text de l’article

Aparentment, els tres partits independents volen formar un govern “a distància”, amb candidats que viuen a l’exili o en presó. Per a això, el parlament català va aprovar aquest divendres una reforma legislativa, que hauria de permetre l’elecció del cap de govern en absència del candidat. Per a la reforma de llei a Barcelona van votar els diputats dels tres partits independentistes (JxCat, ERC i CUP). No obstant això, abans de l’aprovació de l’esmena, el govern de Rajoy havia advertit als independentistes “que deixin d’intentar elegir un candidat que no estigui present”.

Els separatistes catalans tornen a desafiar Madrid.

En aquest context, Puigdemont ha convidat a tots els membres del seu partit a una reunió el dissabte a Berlín. “S’ha de trobar un nou candidat per al seu successor”, diu en l’article de ND. En l’últim dia, Elsa Artadi va ser cada vegada més nomenada com a candidata per a la presidència de Catalunya. Fins ara ha estat una confident pròxima de Puigdemont i portaveu de Junts Per Cat al Parlament català. Això garanteix compromís i solidesa jurídica “solució per als dos governs” propera a Puigdemont i amb la possibilitat de permetre governar indirectament des de Brussel·les, Puigdemont continuaria operant com a President “simbòlic”. Artadi podria jurar el 21 o el 22 com la primera dona President al Parlament català.

Segons l’article del digital alemany, hi ha diverses possibilitats, o bé el partit de Puigdemont proposa a una persona que no va participar directament en el referèndum l’1 d’octubre de 2017 i la declaració unilateral d’una República Autònoma de Catalunya. Tal candidatura probablement es trobaria sense resistència dels tribunals espanyols.

Una altra alternativa seria insistir en un dels candidats presidencials moderats que estiguin a la presó. Aquesta opció comporta riscos. Si la candidatura falla, es convocaran noves eleccions el 22 de maig, durant les quals els partits independentistes podrien perdre la majoria. Alhora, el rebuig de candidatures en el moviment català s’interpreta ràpidament com traïció o covardia.
Una tercera opció per al grup parlamentari de Junts per Catalunya podria ser forçar noves eleccions en insistir en un candidat impossible per a la judicatura espanyola, com Puigdemont. Això és bastant improbable.

La línia oficial de Junts per Catalunya és evitar una nova votació. En la seva primera roda de premsa del 15 d’abril a Berlín-Kreuzberg, poc després de ser alliberat Puigdemont, va afirmar que volia evitar noves eleccions.

La cobertura alemanya de Catalunya ha assolit recentment un nou nivell de desinformació i manipulació, que es manifesta amb titulars com: “Els separatistes catalans no es donen per vençuts, encara tenen una majoria parlamentària a Barcelona, ​​una vaga general és imminent, fins i tot alguns mitjans adverteixen que alguns dels joves catalans s’estan radicalitzant i fomentant la violència”. Aquest últim es relaciona quan es parla d’ETA al País Basc i, per tant, suggereix l’autor de SZ Urban, que els moviments d’independència en si mateixos tendeixen a la violència o depenen de la lluita armada per als seus objectius.
D’altra banda, les persones decideixen “desobediència civil” cada vegada que el govern espanyol actua de manera injusta, “per a ells és el seu deure oposar-se” i tenen dret a fer-ho.

Des de la institució consultora relacionada amb el govern espanyol, la Fundació de Ciència i Política (SWP), estan generant una “opinió” tendenciosa sobre la situació política i econòmica a Catalunya. Es diu en part que des de la crisi del 2012 Catalunya està rebent més diners dels que aporta, i que seria positiu que Europa miri a qui dóna suport en aquest conflicte.

Bàsicament, el “SWP” ha emès un “informe de complaença” per al govern de Rajoy i les institucions de la UE. En un altre article ja he assenyalat que la política fiscal restrictiva espanyola ha provocat que el marge de maniobra financer del govern a Catalunya es vegi perjudicat i que a conseqüència la dependència financera del govern central es va fer encara més clara. A més, aquest problema pot associar-se amb el “FLA,” Conflicte fiscal espanyol amb Catalunya, “Les transferències que de diners des de Catalunya a Madrid (…), perquè a diferència del sistema alemany, a Espanya, l’Estat central fixa unilateralment els pagaments de les comunitats autònomes i decideix com distribuir-les, principalment d’acord amb criteris basats en clientelismes.

Molts catalans se senten en desavantatge econòmica, especialment en la crisi posterior al 2008

Font:Freitag.de

Comentaris
Comparteix
796Shares

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
796Shares