Press "Enter" to skip to content

Kofi Annan demana una reconciliació amb una foto amb el lema dels presos d’ETA i l’estelada catalana

Puntuació dels lectors

El compte a Twitter de Kofi Annan, l’exsecretari general de les Nacions Unides, ha difós aquest divendres un missatge a suport a la “reconciliació” al País Basc després de la dissolució d’ETA al qual s’ha adjuntat una foto d’un balcó en el qual apareix en primer terme el cartell a favor de l’acostament dels presos etarres al costat de l’estelada catalana de fons.

“El conflicte rarament es resol a través només de les forces armades, la dissolució d’ETA demostra que el diàleg polític és clau per construir la pau”, ha publicat el compte oficial d’Annan en paral·lel a l’acte dels anomenats ‘mediadors internacionals’ celebrat aquest divendres a Cambo (França).

Segons l’opinió d’Annan, que a diferència de la Conferència d’Aiete el 2011 no ha assistit aquest cop a l’acte celebrat a França, encara queda “molt per fer per aconseguir la reconciliació”. Malgrat això, ha assenyalat a Twitter que “aquest és un dia històric que s’ha de celebrar a tot Europa”.

L’exdirector gerent del Fons Monetari Internacional i exgovernador del Banc de França, Michel Camdessus, ha llegit aquest divendres a Cambo una declaració de Kofi Annan en què l’exsecretari general de les Nacions Unides insistia en aquesta idea en considerar que queda “molt per curar ferides “després de l’anunci d’ETA de dissolució.

En una breu declaració llegida, Kofi Annan ha defensat que la dissolució d’ETA “marca el final d’una història difícil de la història d’Espanya”. “Vivim una jornada històrica que posa fi a l’últim conflicte armat d’Europa. Aquest dia s’hauria de celebrar a tot Europa”, ha conclòs.

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 209
    Shares

Comments are closed.

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser