Press "Enter" to skip to content

Una guàrdia civil: No es retira l’arma als agents que fan la seva feina borratxos o drogats i em sancionen a mi per protegir una víctima de violència de gènere”.

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
1920Shares

Luisa María Flors porta gairebé un any de baixa laboral forçada. Aquesta guàrdia civil destinada a Chipiona (Cadis) diu patir una persecució a la feina des del dia en què es va negar a acatar una ordre. Segons denuncia l’Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC), l’agent es va negar a reduir la protecció a una dona maltractada – en risc extrem- tal com pretenien els seus superiors.

Segons detalla la implicada a El Plural, va rebre la indicació de reducció la vigilància perquè no disposaven d’efectius suficients. “No entenc per què no s’ha retirat l’arma a agents que fan la seva feina borratxos o drogats i em sancionen a mi per treballar, per voler protegir una víctima de violència de gènere”.

Arxivades les seves denúncies per assetjament

Quan Luisa María va mostrar la seva negativa va ser apartada del seu treball a través de la imposició d’una baixa per estrès. A més assegura que sobre ella pesa l’amenaça de ser declarada incapacitada permanentment. “Es tracta d’un flagrant intent de treure del mig a una treballadora que resulta molesta al qüestionar l’arbitrarietat ordres dictades per raons alienes al compromís amb la seguretat pública que s’ha de prestar als ciutadans”, escriuen en l’AUGC.

“També han estat arxivades les seves denúncies per assetjament com Guàrdia Civil, una persecució que procedeix de l’entorn de la mateixa persona que amenaça a l’esmentada víctima de violència de gènere”, afegeix el comunicat difós per l’associació.

La Guàrdia Civil declina valorar la denúncia de Luisa Maria i l’AUGC

Davant d’aquest panorama, l’agent s’ha sotmès per compte propi, i pagant de la seva butxaca, a un completa revisió mèdica on s’acredita que està en plenes facultats psicofísiques per exercir el seu treball.

Per la seva banda, i davant la crida de La Vanguardia, des de la Comandància de la Guàrdia Civil de Cadis -en el “de Chipiona declinen parlar- expliquen que Luisa María va ser apartada “per un tema mèdic” i que en ser un tema que pertany a l’àmbit de la seva intimitat prefereixen no pronunciar-se per molt que ella hagi volgut fer-ho públic.

Font:ElPlural.com

Comentaris
Comparteix
1920Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
1920Shares