Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] Un partit alemany ofereix a Puigdemont ser candidat a les eleccions europees

Comparteix
774Shares

El Partit Alemany de Centre (DZP) va oferir a l’expresident català Carles Puigdemont ser cap de llista per a les eleccions europees de maig de l’any que ve, com ha confirmat avui a l’agència DPA el seu secretari general, Christian Otte.

La cúpula d’aquesta formació, fundada el 1870 i que s’autodenomina com “el partit més antic d’Alemanya”, va prendre la decisió el dilluns d’aquesta setmana.

“Segons experts en dret, Puigdemont pot presentar la seva candidatura al Parlament Europeu, ja que la llei electoral estableix que un ciutadà de la UE pot fer-ho en un altre Estat membre quan té la seva residència”, diu la nota de premsa del DZP en la qual anuncia la seva decisió.

Puigdemont va ser detingut a Alemanya el 25 de març en virtut d’una ordre europea de detenció i lliurament emesa per la Justícia espanyola quan intentava tornar a Brussel·les procedent de Finlàndia.

Un tribunal alemany va descartar el delicte de rebel·lió, imputat a Puigdemont a Espanya, i va posar en llibertat al polític català a canvi d’una fiança de 75.000 euros.

Comentaris
Comparteix
774Shares
Segueix-nos!

Comments are closed.