Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

UGT i Somescola es posicionen a favor dels professors de l’IES Palau

Comparteix
359Shares

Dues associacions de diferents sectors, UGT i Somescola, han coincidit aquest divendres a donar suport als professors de l’IES Palau de Sant Andreu de la Barca investigats per la Fiscalia per presumpte adoctrinament després del referèndum de l’1 d’octubre.

UGT ha condemnat “rotundament la campanya judicial i mediàtica”. En un comunicat, el sindicat ha exigit al departament d’Ensenyament “la publicació immediata” de l’informe intern sobre els nou docents de l’IES El Palau, ja que “ens consta que desmenteix que es produís el comportament que s’atribueix als docents”.

UGT també ha reclamat que Ensenyament adopti “un paper actiu” en la defensa d’aquests nou professors i de la resta de docents investigats actualment a Catalunya.

Així mateix, el sindicat ha demanat que Ensenyament “estudiï la possibilitat d’emprendre mesures legals per defensar la integritat dels nou docents de l’IES El Palau per la publicació dels seus noms i fotografies al diari El Mundo, atès que aquests fets podrien ser constitutius d’un delicte de vulneració del dret a la intimitat ia la mateixa imatge “.

Segons informa La Vanguardia, UGT s’ha mostrat d’acord amb el president del Consell Escolar de Catalunya, Lluís Font, que ha donat tot el seu suport als professors investigats i ha denunciat que es tracta d’un “linxament polític”.

De la mateixa manera, ha assegurat que “compartim l’afirmació del Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, en afirmar que les acusacions semblen tenir una finalitat intimidatòria i dissuasiva de l’exercici de la llibertat d’expressió i de càtedra, el que resulta preocupant, tant en el cas dels 9 del Palau com la resta de docents investigats a Catalunya”.

El sindicat s’ha posat “a disposició del claustre de l’IES El Palau i de tots els docents investigats actualment a Catalunya” i ha anunciat que “participarem en totes aquelles mobilitzacions que es convoquin en la seva defensa”.

Somescola veu una campanya contra escola catalana

Per la seva banda, la plataforma Somescola, que agrupa més de 50 entitats del món educatiu, social i cultural català, considera que les crítiques als 9 docents de l’IES Palau “formen part d’una campanya política contra el model d’escola catalana, democràtica i cohesionadora”.

En un comunicat, la plataforma ha fet una crida al conjunt de la ciutadania a “lluitar contra el relat fals que volen generar aquests atacs i denúncies infundades”. Somescola ha manifestat que els docents investigats “estan complint amb la seva funció educativa” i ha lamentat que, les denúncies anònimes contra els professionals de l’educació, “minen irresponsablement els fonaments de la democràcia i apunten a les pràctiques de règims autoritaris que decideixen que es pot parlar en públic i de què no”.

L’esmentada plataforma està “convençuda” que l’objectiu d’aquestes denúncies és “anul·lar la funció de l’escola catalana de desenvolupar valors de democràcia i llibertat personal i promoure els drets humans, la igualtat de gènere, la no-violència i la resolució pacífica de conflictes”.

La plataforma ha defensat “la necessitat de tractar a les aules tots aquells esdeveniments que formen part de la realitat i que provoquen un impacte en la nostra societat”, entre els quals ha citat el l’1-O, els atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils del mes d’agost o la sentència del cas de La Manada.

La Fiscalia ha demanat investigar a nou professors d’aquest centre denunciats per assenyalar a fills de guàrdies civils a classe després de l’1-O. El ministeri públic acusa els professors de crear a classe un “clima d’hostilitat” cap als fills de guàrdies civils, criticant l’actuació policial per impedir la votació i titllant als agents d'”animals”, “salvatges” o “gossos rabiosos” .

A més, el Ministeri d’Educació acumula queixes de pares i mares de, almenys, 24 centres escolars de Catalunya per presumpte “adoctrinament” o falta d’imparcialitat i neutralitat en les actuacions docents pel que fa al procés independentista.

Comentaris
Comparteix
359Shares
Segueix-nos!

Comments are closed.