Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El Govern espanyol adverteix Roger Torrent del que li va passar a Carme Forcadell

Comparteix
2785Shares

El Govern espanyol ja ha iniciat tots els tràmits per recórrer la reforma de la llei de Presidència aprovada aquest matí per la majoria independentista al Parlament. Aquesta modificació legal permetrà que es pugui elegir president de la Generalitat a un diputat que resideix fora de Catalunya, com és el cas de Carles Puigdemont, que de moment resideix a Berlín.

El portaveu de l’Executiu, Íñigo Méndez de Vigo, ha explicat que el Govern espanyol ja ha demanat el dictamen previ preceptiu al Consell d’Estat per interposar “com més aviat possible” aquest recurs davant del Tribunal Constitucional. Un recurs que arriba després d’un altre, que el Govern va presentar al gener, quan es va produir el primer intent de Puigdemont de presentar-se a la investidura.

Aquell era un recurs preventiu. Els jutges ni van admetre a tràmit ni van resoldre en el moment, però sí que van dictar unes mesures . D’acord amb aquesta resolució, només pot triar-se president de la Generalitat a un diputat del Parlament que estigui de forma física present a l’hemicicle de la Cambra catalana durant la sessió plenària d’investidura. En altres paraules, el Constitucional va prohibir la investidura telemàtica que pretenia la majoria independentista i va desactivar que Puigdemont tornés a ser president.

La reforma aprovada aquest matí per la Cambra catalana contravé el previst en aquestes mesures , ja que permet que el president de la Generalitat sigui elegit a distància o de forma telemàtica, que els consellers del seu Govern resideixin a l’estranger i que les reunions del Consell Exucutiu se celebrin fora d’Espanya.

Méndez de Vigo avisa A Roger Torrent

“La reflexió política és que seria bo que el Parlament no fes passos que condueixen enlloc”, ha afegit Méndez de Vigo en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d’avui. “Haurien d’haver après del que va passar el 6 i 7 de setembre”, ha dit en referència a l’anterior Mesa del Parlament la presidenta, Carme Forcadell, està ara a la presó provisional acusada dels presumptes delictes de rebel·lió, malversació i desobediència ..

“El Govern no tolerés fraus de llei i, a més, en quin cas pot ser possible que una persona que està a l’espera d’extradició pugui ser president?”, S’ha preguntat el portaveu del Govern en al·lusió a Puigdemont “El Govern farà servir totes les armes, les armes jurídiques, per lluitar contra el frau de llei “, ha insistit. I ha sentenciat que l’actual Mesa de la Cambra catalana “ja ha estat advertida de les irregularitats en què pot incórrer”.

Després, li han preguntat al ministre portaveu si aquestes paraules eren un avís al president del Parlament, Roger Torrent, que pot acabar com la seva antecessora: “No he fet comentari sobre les responsabilitats, bé, sí que ho he fet, però referint-me a que el Constitucional ja ha avisat de les conseqüències d’aquest tipus d’actes. És una cosa constatable. Les responsabilitats han estat determinades pel Constitucional, ja sanemos el que passa amb la desobediència “, ha contestat Méndez de Vigo.

Comentaris
Comparteix
2785Shares
Segueix-nos!

Comments are closed.