Press "Enter" to skip to content

22 anys de presó per a un guàrdia civil per enverinar una companya de feina, al seu marit i al fill de 3 anys

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
346Shares

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha confirmat la condemna a 22 anys de presó la brigada de la Guàrdia Civil de la Vila Joiosa (Alacant) que va intentar enverinar una agent amb la qual estava obsessionat, al seu marit i al fill d’aquests últims.

La sentència de la Sala Civil i Penal de l’òrgan judicial autonòmic, feta pública aquest dijous a TSJCV, desestima el recurs d’apel·lació que va formular l’acusat, Francisco G.J., contra la sentència dictada per l’Audiència d’Alacant el passat mes de novembre.

La Secció Segona li va declarar autor de tres delictes d’assassinat en grau de temptativa -un d’ells agreujat en ser la víctima un nen de 3 anys, menor d’16- un delicte continuat de violació de domicili i un altre contra la intimitat, tot i que el va absoldre d’assetjament.

El tribunal va considerar provat que el brigada va accedir el 3 de juny de 2016 a l’habitatge que les víctimes ocupaven a la casa “cuartel” de la Vila Joiosa i va abocar un insecticida, ‘Clorpirifos’, en l’arròs cuit que la família havia deixat preparat per menjar aquell dia amb la “intenció de posar fi a la vida” de tots els seus membres.

El TSJCV subratlla que “el ‘Clorpirifos’ és un plaguicida moderadament perillós. La seva toxicitat depèn de diversos factors: dosi, durada i factors individuals (edat, sexe, estat de salut). La intoxicació aguda per ‘Clorpirifos’ en els éssers humans es caracteritza per presentar una simptomatologia característica que consisteix en mal de cap, nàusees, marejos, contraccions musculars, debilitat, …) “. A més, insisteix que “Amb exposició suficient, pot produir-inconsciència, convulsions i la mort”.

Segons els magistrats, l’agent ara condemnat va utilitzar “un mitjà amb potencialitat letal”, independentment “de la seva concentració en el menjar sobre la qual el va abocar”, i coneixia a més que exposava als seus efectes tant a un nen de tres anys com a una persona, el seu pare, que rebia quimioteràpia per una malaltia oncològica.

No era la primera vegada que entrava en aquella casa sinó que ho havia fet diverses vegades des de principis d’aquest mateix any, 2016, per a “llançar substàncies en els àpats” que deixava preparada la parella i el nen.

El 3 de juny, una videocàmera que la parella afectada havia deixat instal·lada al menjador de casa seva, al sospitar que algú entrava perquè el menjar es posava mala sovint, va captar l’acusat tirant l’insecticida en l’arròs.

Entre altres proves, l’Audiència d’Alacant va fonamentar la condemna en una prova clau, un escrit intervingut en un ‘pen drive’ del sospitós després de la seva detenció on revelava, la seva intenció de “portar a terme una actuació lesiva i il·lícita”.

En ell deia que havia arribat “el moment de la veritat” per veure si tenia “el valor” de fer el que havia “planificat moltes vegades”, almenys en el seu “pensament”, ja que estava en un “constant neguit” mentre ella , l’agent amb la qual estava obsessionat, semblava “immensament feliç”.

Per a la sala, “la menció a les altres ocasions en què ho ha fet” demostrava que havia intentat cometre aquest crim múltiple amb anterioritat, contaminant el menjar amb mata-rates.

A més dels assassinats frustrats, el tribunal va condemnar el brigada per un delicte contra la intimitat, ja que en les seves incursions en el domicili de les víctimes s’havia portat roba interior, fotos i objectes “d’índole personal i sexual” de la seva companya i la parella d’aquesta.

El TSJCV ha confirmat ara íntegrament la sentència de l’Audiència d’Alacant després de desestimar tots els arguments exposats per la defensa en el seu recurs d’apel·lació.

Comentaris
Comparteix
346Shares

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
346Shares