Press "Enter" to skip to content

Espanya suma més del 20% de les morts a les fronteres del planeta

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
81Shares

4400 migrants i refugiats han arribat a Espanya per mar en els primers 4 mesos de l’any segons l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM) que també xifra en 217 els morts a les rutes marítimes irregulars cap a les costes del nostre país. A 1 de maig, el balanç d’aquesta agència de l’ONU xifra a tot Europa en 21981 les persones arribades per mar i en 606 el nombre de morts.

Dades que segueixen situant a la Mediterrània com la frontera més mortífera del món per als migrants i refugiats, ja que de fet suposa el 60 per cent de totes les morts de migrants que moren en intentar travessar alguna frontera del planeta, perquè l’1 de gener a l’1 de maig es comptabilitzen a tot el món 1008 morts de migrants i refugiats, segons el balanç de la mateixa OIM.

Molt lluny del cementiri d’ofegats de la Mediterrània apareix en segon lloc la frontera de Mèxic amb els Estats Units amb 69 víctimes mortals, seguida del Golf d’Aden amb 62 refugiats i migrants morts entre aquells que segueixen intentant sortir d’Àfrica amb destinació a les costes del Iemen .

Les últimes dades oficials del govern espanyol són de fa 15 dies, del balanç quinzenal que realitza ara el Ministeri de l’Interior, en el qual es xifra en un 18 per cent l’augment en les arribades de migrants a les costes espanyoles en el que va de 2018 enfront del mateix període de l’any passat, en què es va batre el rècord de pasteres arribades a la península Ibèrica després de més de 3 dècades des que es va activar aquesta ruta del mediterrani occidental. Les dades de l’OIM, a 1 de maig, xifren en 3792 les persones arribades en pasteres a Andalusia o 115 a Canàries. Interior detalla que les arribades per mar a Ceuta i Melilla també han augmentat, però per terra Ceuta destaca amb un 73 per cent de descens (800 persones menys) en les arribades després de saltar les tanques o ocultar-se en cotxes per creuar a la ciutat autònoma.

Cada vegada més difícil superar el mur europeu

Menys arribades i menys morts en total. Les 21981 persones localitzades en embarcacions precàries navegant cap a Europa en els primers 4 mesos de l’any suposen un descens considerable enfront de les 71.875 que van ser interceptades o rescatades a aquestes mateixes alçades de l’any passat. Síria, Nigèria i Guinea Conakry segueixen ocupant el podi de nacionalitats d’origen de les persones que entren per vies irregulars marítimes al continent europeu segons les dades de l’Alt Comissionat de Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR). A Espanya són el Marroc (19,4%), Algèria (18,3%) i també Guinea Conakry (14,2%) les nacionalitats majoritàries entre les persones localitzades a les nostres fronteres des de gener de 2017 segons aquesta agència de l’ONU.

També baixa el nombre de morts, 606 fins a l’1 de maig a les diferents rutes de la mediterrània enfront dels 1121 que es comptabilitzaven en el mateix període de l’any passat. En proporció al nombre total d’immigrants i refugiats rescatats en l’arc mediterrani el que si augmenta és l’índex de mortalitat. Això vol dir que davant d’una proporció d’1,3% de morts respecte al muntant d’arribades dels primers quatre mesos de l’any passat, s’ha augmentat fins al 1,8% en aquest 2018 segons l’OIM.

Segons informa la Cadena Ser, en totes les fronteres del planeta on els migrants i refugiats perden la vida en intentar creuar-les també ha baixat, 1008 aquest any respecte a 1799 a hores d’ara de l’any passat.

Comentaris
Comparteix
81Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
81Shares