Press "Enter" to skip to content

Demanen 32 anys per a cinc guàrdies civils que lideraven una banda de narcos

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
992Shares

L’Audiència de Girona jutjarà a partir de dilluns a una banda de narcotraficants liderada, presumptament, per cinc guàrdies civils destinats a Fuerteventura, per als quals la Fiscalia de Canàries sol·licita condemnes que arriben fins als 32 anys i mig de presó.

El Ministeri Públic sosté en el seu escrit d’acusació que aquesta banda és responsable de la introducció d’una partida de 841 quilos d’haixix, valorada en 1,23 milions d’euros, que va ser desembarcada a la matinada del 20 al 21 de febrer de 2013, a la platja del Cotillo, al nord de l’illa.


Acusats d’una llarga llista de delictes

La banda estava presumptament liderada pel guàrdia civil José Tomás C.M., a qui l’acusació atribueix la condició de “cervell” del grup, amb l’ajuda de l’agent Yeray M.S. Segons el fiscal, tots dos comptaven a més amb la col·laboració d’altres tres membres de l’Institut Armat a Fuerteventura, Sergio V.R., David D.P. i Daniel Manuel T.D. Per sota d’ells, la Fiscalia situa a set persones que, presumptament, exercien diversos papers.

L’acusació dedica la major part del seu escrit de càrrecs als guàrdies civils, no només per la condició de dirigents del grup que els atribueix, sinó perquè també els atribueix una altra llarga llista de delictes.

Entre d’altres, els acusa de falsejar atestats oficials, de registrar propietats i domicilis sense permís judicial, d’amenaçar testimonis i de torturar alguns detinguts.

Els detinguts es referien a si mateixos com el ‘Grupo 7’, en al·lusió a una pel·lícula de policies violents

En concret, demana 32 anys de presó per a José Tomás C.M. per integració en banda criminal, tràfic de drogues, obstrucció a la Justícia, falsedat en document públic, amenaces i delicte contra la inviolabilitat del domicili, als quals s’afegeixen tres càrrecs per tortures a detinguts.

Segons informa La vanguardia, Yeray M.S. s’enfronta a una sol·licitud de 26 anys i mig de presó per integració en banda criminal, tràfic de drogues, falsedat en document públic, obstrucció a la Justícia i amenaces.

Per a Sergio V.R., el fiscal reclama 25 anys i mig per integració en banda criminal, tràfic de drogues, falsedat en document públic, obstrucció a la Justícia, delicte contra la inviolabilitat del domicili i tres càrrecs de tortures.

En el cas de David D.P, demanda 20 anys per integració en banda criminal, tràfic de drogues, falsedat en document públic, obstrucció a la Justícia i delicte contra la inviolabilitat del domicili.

Finalment, Daniel Manuel T.D.s’enfrontarà en el judici a una sol·licitud de condemna de 19 anys i mig de presó per integració en banda criminal, tràfic de drogues, falsedat en document públic, amenaces i delicte contra la inviolabilitat del domicili.

Aquest grup va ser desmantellat el març de 2013 en l’anomenada “operació Botavara” per la mateixa Comandància de la Guàrdia Civil a Las Palmas, que va descobrir que funcionava amb una estructura “piramidal” i “fortament jerarquitzada” i que els seus membres havien arribat a sentir “molt segurs”, per la seva “prepotència”.

De fet, els detinguts es referien a si mateixos com el “Grup 7”, en al·lusió a una pel·lícula d’Alberto Rodríguez estrenada un any abans (2012) i protagonitzada per un col·lectiu de policies expeditius i violents.

El judici, que correspon a la secció segona de l’Audiència Provincial, es prolongarà fins a 21 de juny, al llarg de 26 sessions.

Comentaris
Comparteix
992Shares

2 Comments

  1. Biel Biel

    Es van caure?? ?

  2. Todo paripé Todo paripé

    No cumpliran nada de nada….mas de lo mismo. La justicia no existe,solo para amiguetes q les aseguren el puesto. Mierda de pais

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
992Shares