Press "Enter" to skip to content

Absolts dos ultres acusats de coaccionar quatre periodistes i impedir-los treballar

PuntuaciĂł dels lectors

El jutjat penal 27 de Barcelona ha absolt el dirigent de DemocrĂ cia Nacional Jove, Juan de Haro, del delicte d’amenaces a quatre periodistes durant l’acte d’extrema dreta del 12 d’octubre del 2016 a MontjuĂŻc.

En canvi, el tribunal ha condemnat el militant ultradretĂ  JosĂ© Manuel Paton a una multa de 8 euros diaris durant un mes, 240 euros en total, per un delicte lleu d’amenaces.

“T’arrencarĂ© el cap”

La sentència considera provat que Paton es va acostar a un periodista i li va dir: “Això, fes-me una foto i envia-li al teu germĂ , que t’arrencarĂ© el cap”.

DesprĂ©s ell i de Haro van seguir uns quants periodistes amb gestos hostils i desafiants i cridant-los “fills de puta separatistes” fins que van marxar.

El periodista amenaçat era Enric BorrĂ s, germĂ  de Jordi BorrĂ s, fotoperiodista especialitzat en informaciĂł sobre grups ultres a Catalunya. Un dels lĂ­ders ultres que va intervenir a l’acte l’havia mencionat, els assistents van començar a insultar-lo, i de Haro hauria identificat l’Enric com a germĂ  seu.

“No constitueix l’anunci seriĂłs d’una decapitaciĂł”

Però la sentència descarta que això pugui ser un delicte de coaccions i amenaces, perquè:

“El context i el contingut de la frase revela que no constitueix l’anunci seriĂłs d’una decapitaciĂł o un altre atac contra la vida, sinĂł l’exterioritzaciĂł del disgust o incomoditat que li produeixen les fotografies de què creu que Ă©s objecte.”

Per la seva banda, el fiscal de delictes d’odi i l’acusaciĂł particular demanaven 4 anys de presĂł per coaccions i delicte contra el dret a la informaciĂł.

Comentaris
COMPARTEIX !

Be First to Comment

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser