Press "Enter" to skip to content

Absolts dos ultres acusats de coaccionar quatre periodistes i impedir-los treballar

Puntuació dels lectors

El jutjat penal 27 de Barcelona ha absolt el dirigent de Democràcia Nacional Jove, Juan de Haro, del delicte d’amenaces a quatre periodistes durant l’acte d’extrema dreta del 12 d’octubre del 2016 a Montjuïc.

En canvi, el tribunal ha condemnat el militant ultradretà José Manuel Paton a una multa de 8 euros diaris durant un mes, 240 euros en total, per un delicte lleu d’amenaces.

“T’arrencaré el cap”

La sentència considera provat que Paton es va acostar a un periodista i li va dir: “Això, fes-me una foto i envia-li al teu germà, que t’arrencaré el cap”.

Després ell i de Haro van seguir uns quants periodistes amb gestos hostils i desafiants i cridant-los “fills de puta separatistes” fins que van marxar.

El periodista amenaçat era Enric Borràs, germà de Jordi Borràs, fotoperiodista especialitzat en informació sobre grups ultres a Catalunya. Un dels líders ultres que va intervenir a l’acte l’havia mencionat, els assistents van començar a insultar-lo, i de Haro hauria identificat l’Enric com a germà seu.

“No constitueix l’anunci seriós d’una decapitació”

Però la sentència descarta que això pugui ser un delicte de coaccions i amenaces, perquè:

“El context i el contingut de la frase revela que no constitueix l’anunci seriós d’una decapitació o un altre atac contra la vida, sinó l’exteriorització del disgust o incomoditat que li produeixen les fotografies de què creu que és objecte.”

Per la seva banda, el fiscal de delictes d’odi i l’acusació particular demanaven 4 anys de presó per coaccions i delicte contra el dret a la informació.

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 12
    Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser