Press "Enter" to skip to content

L’ONU avisa Espanya que la sentència de La Manada “subestima la gravetat de la violació”

Puntuació dels lectors

No hi va haver violació en grup als Sanfermines del 2016. La sentència contra La Manada, com s’autoanomenava el grup de cinc joves sevillans, ha quedat en abús sexual continuat. Per això, el tribunal ha condemnat a 9 anys de presó José Ángel Prenda, Ángel Boza, Antonio Manuel Guerrero Escudero, Alfonso Jesús Cabezuelo i Jesús Escudero.

Afrontaven més de 20 anys de presó

Els cinc membres de La Manada han estat absolts, doncs, dels delictes d’agressió sexual, contra la intimitat i de robatori amb intimidació dels quals havien estat acusats.

En l’agressió sexual, a diferència dels abusos, el Codi Penal estableix que ha d’haver-hi hagut “ús de violència i intimidació”. El tribunal ho ha rebutjat. Ha tingut en compte l’actuació en grup i la penetració de la noia.

Els condemnats afrontaven una petició de pena de més de 20 anys de presó, feta per la fiscalia i l’acusació particular, per violar en grup una noia de 18 anys en els Sanfermines del 2016.

Per la seva banda, la coordinadora executiva d’ONU Dones, Purna Sen, ha advertit que sentències com la que va emetre l’Audiència de Navarra la setmana passada en el cas de La Manada “subestimen la gravetat” del delicte de violació. En un comunicat, Sen afegeix que suposen un incompliment de les “obligacions” que hi ha de respecte als drets de les dones.

“La suau sentència als agressors de La Manada a Espanya subestima la gravetat de la violació i perjudica les clares obligacions que hi ha perquè es respectin els drets de les dones”

Purna Sen cita Espanya entre els països on s’ha sentit l’onada del moviment internacional #MeToo, amb el qual considera que “les dones han pres els carrers, clamant contra la violència amb què s’enfronten i caminant en solidaritat amb les seves germanes”. La coordinadora executiva d’ONU Dones també ha remarcat que la violència sexual és un fenomen “global” al qual “cap organització o país és immune”:

“Massa dones senten que ningú les escolta, que ningú les creu o es preocupa per elles. Aplaudeixo les dones que han estat tan valentes per parlar, malgrat els riscos”

Sen ha advertit que la violència continua sent l’expressió de la “desigualtat estructural” que persisteix entre homes i dones en tots els sectors i contextos. A més, ha afirmat que l’assetjament sexual és un clar exemple de “violència contra les dones” i els seus responsables han de retre comptes dels seus actes. La impunitat, avisa, perpetua la “cultura de la violació” i manté el concepte de culpa sobre les víctimes.

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 351
    Shares

One Comment

  1. Joan Marcet Cabral Joan Marcet Cabral 2 de Maig de 2018

    No hi ha calificatius adequats per aquets cinc individus i molt menys per els partits polítics, estaments judicials, policials, miltars i mediàtics que els recolzen. A qualsevol país desenvolupat tot aquest asumpte és impensable.

Deixa un comentari

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser