Press "Enter" to skip to content

La cas de “La Manada”arriba al parlament europeu que debatrà la sentència de la justícia espanyola

Puntuació dels lectors

L’Eurocambra ha aprovat incloure a l’agenda del dia la celebració d’un debat en el ple d’aquest dimecres sobre “l’aplicació per part d’Espanya dels estàndards internacionals sobre violència sexual”, després de la polèmica sentència del cas de “La Manada”.

La proposta de Podem, que ha comptat amb el suport de 188 eurodiputats (136 en contra i 20 abstencions), busca que el debat se centri en si les autoritats judicials a Espanya van aplicar correctament la legislació internacional, en concret el Conveni d’Istanbul sobre prevenció i lluita contra la violència de gènere, en el cas de la jove de Pamplona.

“Avui moltes dones espanyoles se senten més desprotegides per part de les instàncies judicials que fa una setmana”, ha assegurat l’eurodiputada de Podem Tania González. La sentència “és una barbaritat”, ha dit, ja que el Conveni d’Istanbul del Consell d’Europa, signat pels 28 Estats membres de la UE, defineix com a violència sexual “tot acte sense consentiment”.

“Només 6 països (de la UE) han adaptat” les disposicions d’aquest conveni a la legislació nacional, ha criticat González, entre els quals no hi ha Espanya. “Perquè aquesta alarma social no s’estengui per altres països europeus” l’eurodiputada a instat a la Comissió i els Estats membres a centrar els seus esforços a “harmonitzar normatives” perquè “alguna cosa així no torni a succeir”.

L’eurodiputada popular Rosa Estaràs ha demanat que el debat se centri en el Conveni d’Istanbul i en possibles modificacions futures a les lleis de violència de gènere, però no en “criticar decisions judicials”. “En cap cas” es pot “posar en qüestió “des del poder legislatiu al poder judicial” perquè faríem un flac favor a la confiança “que requereix el poder judicial en els ciutadans, de manera que el grup popular europeu ha votat en contra de la celebració del debat.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Be First to Comment

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser