Press "Enter" to skip to content

Una petició iniciada pel Professor alemany Axel Schönberger demana que sigui respectat el dret a l’autodeterminació de Catalunya

Puntuació dels lectors

Segons indica la petició en Change.org del professor alemany Axel Schönberger, de la Universitat de Bremen, en la qual Demana que ha de ser respectat el dret a l’autodeterminació pacífica de Catalunya. I que, en cap cas, és permetí l’ús de la força en contra. Catalunya és la nació europea més gran sense estat propi. Els catalans són conscients, amb orgull, d’una història de més de mil anys. La seva magnífica literatura i cultura és una part essencial d’Europa.

La llengua catalana és la llengua materna de milions d’europeus. L’any 1934, el president de la Generalitat de Catalunya va declarar la independència de Catalunya d’Espanya. L’any 1936, el general Francisco Franco va començar (amb l’ajuda d’Alemanya) el seu cop d’estat i va esclatar la Guerra Civil espanyola, que va donar lloc a un nou període de supressió de la nació catalana i de la seva llengua.

Al segle XXI, no s’ha de permetre que l’exèrcit espanyol sigui posat en marxa contra el poble català que desitja aconseguir, d’una manera pacífica, la seva independència estatal. Europeus de tots els països i nacions han de fer tot el possible per assegurar que el conflicte entre el govern central espanyol i Catalunya sigui resolt, aquesta vegada, d’una manera pacífica.

El dret a l’autodeterminació lliure, pacífic i democràtic d’una nació està per damunt dels límits legals d’un estat que vol imposar el seu sistema legal a milions de persones que se són tractades com a ciutadans de segona classe.

Catalunya pertany incondicionalment a Europa. La Unió Europea i tots els països europeus han d’expressar clarament que qualsevol ús de la força militar en el conflicte actual seria inacceptable i que, si de fet nasqués un nou estat català, seria tan benvingut a la Unió Europea com ho va ser, fins ara, la regió de Catalunya amb la seva metròpoli Barcelona i com continuarà sent també Espanya.

Link Change.org

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Be First to Comment

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser