Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Pinten una esvàstica nazi al front de l’estàtua de Federico García Lorca a Granada

Comparteix
655Shares

L’estàtua del poeta Federico García Lorca situada al bulevard de la Constitució de Granada ha aparegut amb una esvàstica nazi dibuixada al front, tal com ha informat el diari andalús Ideal.

El poeta Federico García Lorca, un dels més importants de la història d’Espanya, va ser assassinat a Granada durant la Guerra Civil pel seu suport a la II República i, segons mantenen diversos historiadors, per la seva homosexualitat.

García Lorca intent refugiar-se a casa de la família Rosales, propera a les forces colpistes, però dos guàrdies civils i un exdiputat de la CEDA van acudir a detenir-lo. Quan el governador civil de Granada li va preguntar al general Queipo de Llano què fer amb el dramaturg, el criminal, que encara avui està enterrat a la Basílica de la Macarena de Sevilla, li va respondre: “Dóna-li cafè, molt cafè”.

Les últimes hores del poeta estan encara envoltades de polèmica i són molts els dubtes, però sembla que va ser afusellat al voltant de les cinc de la matinada del 18 d’agost al costat dels banderillers anarquistes Francisco Galadí i Joaquín Arcollas, i el mestre Dióscoro Galindo. Els seus cossos segueixen encara en una de les 2.000 fosses sense obrir que hi ha a Espanya, en aquest cas en un paratge proper al municipi d’Alfacar.

Comentaris
Comparteix
655Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari