Press "Enter" to skip to content

Manuel Valls rebutja l’oferta d’Albert Rivera a l’estil francès

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
757Shares

Des del principi, la idea de Valls va ser encapçalar una candidatura unitària de l’unionisme a Catalunya, una mena de moviment en defensa de l'”europeisme i de la democràcia”, però Albert Rivera, en conèixer els primers moviments en aquest sentit, va voler anticipar-se i filtrar als mitjans que li havia ofert encapçalar la candidatura del seu partit a Barcelona de cara a les eleccions municipals de 2019.

La iniciativa d’aquesta candidatura transversal no hauria estat promoguda per Societat Civil Catalana. El president de l’entitat ha dit que «no és el nostre desig ficar-nos en política partidista, ni des de dins, ni des de fora, dient-los als partits el que han de fer, com tantes vegades va fer l’ANC amb Esquerra i Convergència».

De totes maneres, Societat Civil Catalana arrossega un descontentament històric amb Ciutadans, perquè considera que sempre ha tractat de “fagocitar” els actes de l’entitat malgrat el molt que se’ls ha demanat que no ho fessin. Fonts de SCC expliquen com «han acudit a cada manifestació amb globus, pancartes i tot tipus de distintius partidistes quan expressament se’ls havia explicat el caràcter civil i unitari que les demostracions tenien», el que ha causat impotència i contrarietat en els dirigents de la plataforma.

Per tant, tot i que Societat Civil Catalana nega rotundament que hagi promogut la hipotètica candidatura transversal de Valls, no li estranya la filtració de Rivera, tal com als dos altres partits constitucionalistes, el PSC i el PP, no els ha causat tampoc cap sorpresa .

Tenint en compte l’actual composició de l’ajuntament de Barcelona, ​​la suma de PP, PSC i Ciutadans donaria 12 diputats, un més que els 11 amb què governa en solitari Ada Colau, sobre un total de 41. La suma d’Esquerra i Convergència estaria en els 15 regidors.
Sembla que l ‘ “últim fitxatge” d’Albert Rivera no estava al corrent de les aspiracions del líder de ciutadans, i abans d’un NO definitiu i que seria un cop molt fort per a la formació taronja, l’ex socialista francès ha demostrat un estil molt elegant , molt “francès” per negar-se a la candidatura, simplement, proposar alguna cosa impossible i que de dur-se a terme els números no tancarien.

Comentaris
Comparteix
757Shares

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
757Shares