Press "Enter" to skip to content

Apareixen pintades contra els nou professors de Sant Andreu de la Barca acusats per la Fiscalia

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
248Shares

El reportatge que aquell diumenge publicava el diari El Mundo, i després va difondre Albert Rivera (Cs) a Twitter, ha creat una nova onada de tensió a l’institut El Palau de Sant Andreu de la Barca. El rotatiu madrileny va compartir els noms i les fotografies dels nou professors investigats per “humiliar” als fills de guàrdies civils després de l’1-O. Això ha provocat que aquest matí es fes de dia al centre amb pintades on s’insultava a aquests docents al costat dels seus noms i cognoms.

“Nazis separates” o “rates” són algunes de les paraules despectives que apareixen en els murs que envolten el centre educatiu. La Fiscalia considera que aquests professors van cometre un delicte d’odi després del referèndum de l’1 d’octubre, cosa que des del centre neguen rotundament.

Un company dels acusats posa la mà al foc per ells

Josep Lluís Alcázar, professor de ciències a l’IES El Palau, sosté que és fals que s’assenyalés als fills dels guàrdies civils. “Poso la mà al foc pels nou mestres. Els conec des de fa temps. Mai abans han tingut cap cas i de sobte el 10% de la plantilla fa comentaris impropis contra els alumnes?”, Es preguntava aquest matí als micròfons d’El Món a RAC1.

Alcàsser, a més, ha explicat que s’està vivint una situació molt difícil en el centre. “Tenim 4 o 5 professors de baixa per ansietat. Un altre s’ha hagut d’anar a exercir a un altre centre”. D’altra banda, envia un encàrrec a Rivera i li demana que parli amb la seva regidora a Sant Andreu de la Barca: “si vol jo mateix li envio la resolució del Consell Escolar que diu que les acusacions són infundades”.

Ensenyament va demanar als docents de l’institut que guardessin silenci

Segons ha explicat Alcázar, el Departament d’Ensenyament els ha tingut silenciats tot aquest temps i els va demanar que no responguessin a cap insult, però que després de l’informe de la fiscalia això s’acaba. “Hem decidit que no callarem més i que demanarem explicacions (…) hem rebut insults de tota mena. L’article d’El Mundo alimenta la confrontació i no només contra el professorat, sinó entre els joves i els pares”.

Segons l’opinió d’aquest professor, hi ha tota una campanya en contra l’institut. “Creiem que hi ha una instrumentalització per part d’alguna persona de fora i a la qual es presten 6 o 7 famílies. Tenim desenes de famílies de la Guàrdia Civil a un institut amb més d’un miler d’alumnes”.

Comentaris
Comparteix
248Shares

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
248Shares