Press "Enter" to skip to content

La indignació per la sentència de ‘La Manada’ traspassa fronteres i arriba a Londres, París, Brussel·les, Lisboa, Bublin i Berlín

Puntuació dels lectors

L’onada d’indignació per la sentència als cinc integrants de l’autodenominat grup ‘La Manada’ que els condemna per abús sexual i no per violació, amb una pena de 9 anys de presó (tretze menys que els que demanava la Fiscalia), ha traspassat fronteres. Des que es va conèixer la decisió dels tres magistrats del tribunal, centenars o desenes de persones, la major part espanyoles i expatriades, han protestat a les principals capitals europees, com Berlín, Brussel·les, Londres, París, Praga, Budapest, Dublín o Lisboa , entre d’altres.

Unes 200 persones s’han manifestat avui a París, davant de l’emblemàtica torre Eiffel, per mostrar el seu rebuig a la sentència contra els cinc homes que van tancar en un portal per mantenir relacions sexuals a una jove a les festes de Sant Fermí de 2016.

Per la justícia patriarcal, sobreviure es converteix en una prova que no hi ha violació

“No és abús, és violació”, van cridar els manifestants, que es van reunir en un plujós matí a l’esplanada del Trocadero, davant del famós monument parisenc. Després d’una pancarta en què es podia llegir “Davant la justícia patriarcal, autodefensa feminista”, els assistents van corejar lemes en contra d’una sentència que consideren “injusta”.

“No podíem quedar-nos sense fer res davant aquesta sentència i, sobretot, volíem mostrar el nostre suport a la víctima”, va afirmar a Efe Georgina Cupido, professora d’institut a París i una de les convocants de la manifestació. Cupido va llegir un manifest, en francès i en espanyol, en el qual mostrava la seva repulsa amb la decisió dels jutges.

“Per la justícia patriarcal, sobreviure es converteix en una prova que no hi ha violació. Som aquí per donar suport a la víctima de la violació múltiple de San Fermín”, va assegurar.

El manifest va voler també donar suport “als centenars de milers de persones que es manifesten als carrers espanyols contra la qualificació per part de la justícia patriarcal d’abús al que va ser una violació”.

Som aquí per donar suport a la víctima de la violació múltiple de Sant Fermí

“El resum és que per a la justícia patriarcal, si una dona és violada, pot lluitar fins a la mort o deixar de fer una vida normal a causa del trauma, perquè per la justícia patriarcal, si una dona segueix fent la seva vida després d’una violació, és que no va ser una violació”, ha afegit.

Va acusar els jutges de convertir-se en “guardians de l’ordre patriarcal que protegeix els violadors i culpabilitza les víctimes”.

“No entenem com es pot entendre que els fets no siguin considerats com una violació. No ens podem quedar de braços creuats davant aquesta injustícia”, va afirmar després de l’acte.

Va assegurar que la sentència “ha creat un gran malestar entre totes les dones, més enllà de la frontera espanyola” i també entre la comunitat d’espanyoles resident a França.

“Al novembre vam convocar una manifestació durant el judici i amb prou feines érem 20. El passat dijous ja vam ser alguna més i avui ens ha sorprès la resposta de la gent. És la prova que no ens volem callar”, va assegurar.

Durant l’acte van prendre la paraula dones franceses que van voler mostrar el seu suport a la mobilització en contra d’aquesta sentència i que van assegurar haver viscut amb “enveja” el suport popular de les manifestacions del passat 8 de març a Espanya, amb motiu del dia internacional de la dona. També van parlar algunes dones que van dir haver estat víctimes de violació fa molts anys i que han lamentat que la situació no hagi evolucionat des de llavors.

Dijous passat, quan es va conèixer la sentència del cas de ‘La Manada’, es van convocar diverses manifestacions en altres ciutats europees coincidint amb l’organització les altres multitudinàries protestes que es van donar en més d’un centenar de localitats a tot Espanya. L’objectiu: condemnar la sentència i mostrar suport a la víctima sota el lema “Jo sí et crec”.

A Londres, el punt de trobada va ser l’ambaixada espanyola. Al Regne Unit hi va haver convocades diverses manifestacions en altres ciutats com Manchester, Brighton o Bristol.

A Lisboa, una dotzena de persones van cantar “Tranquil·la, germana, aquí està la teva manada”.

A Brussel·les, es van explicar un centenar de manifestants:

També un centenar de persones es van concentrar al centre de Dublín dissabte passat.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser