Press "Enter" to skip to content

“Kms per la llibertat”: Una cursa de relleus farà 860 km fins a les presons dels líders independentistes

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
742Shares
Puntuació dels lectors

En marxa la iniciativa “Kms per la llibertat”, que pretén arribar, corrent, fins a les tres presons madrilenyes on hi ha líders independentistes catalans empresonats: Alcalà-Meco, Soto del Real i Estremera.

Els primers corredors han sortit aquest divendres del Parlament, al parc de la Ciutadella de Barcelona, i fins al dilluns 30 recorreran els 860 quilòmetres per arribar als centres penitenciaris, en un recorregut en què els corredors faran relleus per etapes.

En total, 280 corredors que es repartiran els relleus. Entre ells s’hi va apuntar Raül Romeva, abans de reingressar a la presó d’Estremera. Els familiars reclamen el seu trasllat a presons catalanes. Diana Riba, la companya de Romeva, denuncia la vulneració dels drets dels infants, que fan el mateix recorregut per veure els seus pares.

“Ara el Raül torna a estar a Estremera, el punt d’arribada de la cursa. I volem recordar que aquests quilòmetres que faran són els que, els familiars i els fills, fem cada setmana per anar-los a veure. I això vulnera els drets dels infants.”

La iniciativa va sorgir del grup de corredors “Correm per la democràcia” i col·laboren en l’organització Set de Córrer, la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural.

Amb aquest repte esportiu es vol denunciar els empresonaments i transmetre el suport als líders independentistes. Les inscripcions, d’un mínim de 10 €, aniran a la caixa de solidaritat dels presos, mentre que el finançament s’ha fet a través d’aportacions voluntàries.

Recorregut

“Kms per la llibertat” consisteix a recórrer a peu trams d’uns 10 km en grups de quatre persones fins a arribar a les tres presons. Els participants han de ser capaços de completar el trajecte en una hora. Després, passaran el testimoni a quatre corredors més, que aniran repetint l’operació fins a completar els 860 km previstos.

L’itinerari anirà de Barcelona fins a Algora (Guadalajara), on la marxa es desdoblarà. Uns atletes aniran cap a Soto del Real i els altres, fins a Estremera, amb la idea d’arribar-hi a la mateixa hora del 30 d’abril.

Des les dues presons, els dos grups es dirigiran a Alcalá-Meco, que serà el destí definitiu per a tothom.

Els relleus s’han distribuït en 16 sectors de 5 trams cadascun. A cada tram hi ha 20 corredors que, en grups de 4, recorreran cada tram per relleus. Els trams són s’entre 10 i 13 quilòmetres.

Portar llibres als presos

Cadascun dels 9 presos rebrà un llibre amb missatges de tots els participants i el pròleg escrit per Ramón Cotarelo. No serà l’únic obsequi que rebran, ja que també se’ls farà arribar l’element simbòlic que haurà servit de testimoni.

Comparteix

Comentaris
Comparteix
742Shares

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser
742Shares