Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El guàrdia civil i el militar de ‘La Manada’ condemnats segueixen cobrant el 75% del seu sou

Comparteix
0Shares

L’Audiència Provincial de Navarra ha condemnat als cinc membres de ‘La Manada’ pels fets ocorreguts en els Santfermins de 2016. Els ha considerat culpables d’un delicte d’abús sexual amb prevalença, és a dir, entén el tribunal que no hi va haver violència ni intimidació, encara que sí superioritat.

Dos dels membres de ‘la rajada’ condemnats a nou anys de presó, Alfonso Jesús C. i Antonio Manuel G., són integrants de l’Exèrcit de Terra i de la Guàrdia Civil, respectivament, i segons ha informat Colpisa, mantindran prop del 75% del seu sou tot i haver estat declarats culpables d’un delicte d’abusos sexuals.

Al contrari que a la resta dels acusats, que han estat a la presó provisional en una presó de Pamplona, la seva condició de militars ha fet que hagin estat retinguts a la presó militar d’Alcalá d’Henares (Madrid).

En l’actualitat, tots dos estan en situació de «suspens de funcions amb cessament en la destinació», tal com marca l’article 111 de la llei 39/2007 de la carrera militar, i perceben el 75 per cent de les retribucions bàsiques. El temps a la presó preventiva, a més, no computa a efectes de temps en el servei, ni per acumular triennis en l’administració, ni drets de règim de la Seguretat Social.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Comments are closed.