Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] La Manada : 9 anys de presó per abús sexual, no per violació en grup

Comparteix
0Shares

9 anys de presó per a José Ángel Prenda, Ángel Boza, Manuel Guerrero Escudero, Alfonso Jesús Cabezuelo per un delicte d’abús sexual continuat i no per violació durant els sanfermines del 2016.

El tribunal també condemna als cinc membres de La Manada a cinc anys de llibertat vigilada i prohibició d’apropar-se a la denunciant en una distància inferior als 500 metres així com de comunicar-se-hi-.

El president de la Sala Segona de l’Audiència de Navarra ja n’ha començat la lectura en una audiència pública, cinc mesos després d’un dels judicis més mediàtics. És una lectura resumida, ja que es preveu una resolució llarga.

No hi són presents els cinc acusats, que coneixeran la sentència des de la presó, on hi són des de juliol del 2016. S’enfronten a una pena de més de 20 anys de presó per la suposada violació grupal a una noia de 18 anys en els Sanfermines del 2016.

Estan acusats d’un delicte d’agressió sexual, contra la intimitat i de robatori amb intimidació. La sentència pot ser recorreguda al Tribunal Superior de Navarra i també al Tribunal suprem, pel que pot no ser definitiva fins d’aquí un any.

Col·lectius feministes s’han citat a les portes de l’Audiència, on hi ha una gran expectació mediàtica. Al voltant de 60 mitjans s’han acreditat per seguir la lectura de la sentència.

La resolució judicial s’esperava per als mesos de gener o febrer i el retard ha generat tota mena d’especulacions, com discrepàncies entre els tres membres del tribunal.

El consentiment, el punt clau

Una de les claus de la sentència serà si consideren que hi va haver sexe consentit o agressió sexual anal, vaginal i bucal en grup i de manera simultània.

La fiscal ho tenia molt clar en acabar el judici: va valorar que van tenir a la víctima sotmesa i sense possibilitat de ressistència. Un dels exemples que va posar va ser que un dels acusats va obrir-li la boca amb els dits a la noia, per la força. En canvi, les defenses dels cinc acusats mantenen que no hi va haver agressió.

Perquè per les defenses, segons van manifestar a judici, si no hi ha rebuig explícit, hi ha consentiment. Per això van exposar i interpretar que la noia no feia ni expressió de dolor, ni de fàstic ni de pena. Una altra interpretació és que estava en estat de xoc i amb por.

Les defenses també van treure a relluir la culpa i la moral: que la noia va denunciar, diuen, per vergonya, en adonar-se del que havia fet, és a dir, sexe en grup.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Comments are closed.