Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] El Consell d’Europa es planteja que Agramunt i Xuclà deixin la institució

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
218Shares

L’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa ha aprovat una resolució en la qual planteja que el senador del PP Pedro Agramunt i el diputat del PDeCAT Jordi Xuclà abandonin el seu lloc en aquesta institució després de la investigació encarregada pel Consell que apunta que van infringir el codi de conducta per observadors internacionals en les eleccions parlamentàries de 2015 a l’Azerbaidjan. En el cas del senador, aquesta investigació assenyala a més que hi ha “fortes sospites” que va ser partícip d'”activitat de naturalesa corrupta”.

La resolució ha estat aprovada per 123 vots a favor, nou en contra i 10 abstencions, entre elles la del popular Xavier García Albiol. S’hi reclama també als grups parlamentaris als quals pertanyen aquests polítics, així com als parlaments nacionals i als mateixos governs que examinin aquest informe de recerca i que prenguin les mesures necessàries perquè són casos que “requereixen plena atenció”. Les conclusions d’aquest informe són “ara indiscutibles”.

Tres dies després que es conegués la investigació sobre l’Azerbaidjan, l’Assemblea ha analitzat el document i reaccionat al seu contingut de manera urgent. Assegura que les conclusions d’aquest informe són “ara indiscutibles” i assegura que requereixen una reacció. Sobre la possibilitat que es derivin responsabilitats legals, a la resolució s’explica que és competència de les autoritats nacionals.

L’Assemblea demana una actuació sobre les persones investigades pel citat informe, però no cita a cap d’elles. Planteja la dimissió dels parlamentaris membres (Agramunt i Xuclà) i demana a grups, parlaments i governs que prenguin nota de l’informe, però a més l’Assemblea ha encarregat a la Comissió del Consell encarregada de vetllar pels procediments que estudiï l’aplicació del codi de conducta als polítics afectats.

En la votació d’aquest text s’ha abstingut Xavier García Albiol. El PP va sortir dimarts en defensa d’Agramunt, qui també va defensar la seva innocència i va qualificar la investigació d'”inquisitorial” i de “caça de bruixes”. El portaveu popular al Senat, José Manuel Barreiro, va donar credibilitat a les explicacions del senador i va descartar prendre cap decisió fins que es resolgui el cas.

SILENCI I COMPLICITAT

La resolució subratlla que l’Assemblea manté una “tolerància zero” amb la corrupció i demana un canvi profund i real d’actituds i pràctiques parlamentàries, perquè apunta que el cas de l’Azerbaidjan pot no ser l’únic.

Referent a això, en el document s’assenyala que delegacions i autoritats d’altres països han realitzat “clarament” pràctiques similars i es planteja l’esperança en poder restablir la confiança en els prop de 600 membres de l’Assemblea, perquè les sospites de mal comportament es concentren en uns pocs membres i exmembres, pràctiques que ha pogut dur-se a terme “gràcies al silenci, la indiferència o complicitat” d’altres parlamentaris.

Comentaris
Comparteix
218Shares

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
218Shares