Press "Enter" to skip to content

El jutge sobre la víctima de La Manada: “Lo que sugieren sus gestos, expresiones y los sonidos que emite es excitación sexual.”

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
0Shares

i va haver violació en grup als Sanfermines de 2016. La sentència contra La Manada, com s’autoanomenava el grup de cinc joves sevillans, ha quedat en abús sexual continuat. Per això, el tribunal ha condemnat a 9 anys de presó José Ángel Prenda, Ángel Boza, Antonio Manuel Guerrero Escudero, Alfonso Jesús Cabezuelo i Jesús Escudero.

S’enfrontaven a més de 20 anys de presó

Els cinc membres de La Manada han estat absolts, doncs, del delicte d’agressió sexual, del delicte contra la intimitat i de robatori amb intimidació, dels quals havien estat acusats.

En l’agressió sexual, a diferència dels abusos, el Codi Penal estableix que ha d’haver-hi hagut “ús de violència i intimidació”. El tribunal ho ha rebutjat. Ha tingut en compte l’actuació en grup i la penetració a la noia.

Els condemnats s’enfrontaven a una petició de pena de més de 20 anys de presó, feta per la fiscalia i l’acusació particular, per violar en grup una noia de 18 anys en els Sanfermines del 2016.

El tribunal també els ha imposat cinc anys de llibertat vigilada, un cop complerta la pena de presó, i els prohibeix apropar-se a la denunciant en una distància inferior als 500 metres, així com la prohibició de comunicar-s’hi per qualsevol mitjà durant 15 anys.

Així ho ha donat a conèixer aquest dijous el president del tribunal en un acte celebrat a la sala de vistes 102 del Palau de Justícia de Pamplona, en una audiència pública.

Els cinc acusats no han estat presents a la sala durant la lectura i l’han conegut des de la presó, on hi són des de juliol de 2016. La sentència pot ser recorreguda al Tribunal Superior de Navarra i també al Tribunal Suprem, motiu pel qual pot no ser definitiva fins l’any que ve.

Les dues parts presentaran recurs

L’advocat de la víctima, Miguel Ángel Morán, s’ha mostrat “decebut” per la sentència i ha dit que no s’esperava que no se’ls condemnés per agressió sexual. Ha anunciat que hi presentarà recurs.

La defensa de quatre dels condemnats també recorrerà. Agustín Martínez Becerra considera que la sentència no “s’ajusta a dret” en”treure’s de la màniga un delicte d’abús sexual amb prevalença que en cap cas ha estat base d’acusació i no ens hem pogut defensar”.

A l’abandonar el Palau de Justícia ha assegurat que contemplaven la “innocència” i que el tribunal els ha “donat la raó perquè són innocents d’un delicte d’agressió sexual i d’un delicte contra la intimitat”.

Un jutge demanava l’absolució

Dels tres membres del tribunal, hi ha hagut un vot particular discrepant de la sentència. Demanava l’absolució del delicte d’agressió sexual, de robatori amb intimidació i d’un delicte contra la intimitat.

El magistrat s’ha mostrat disconforme amb el criteri d’acusar-los per abús sexual. Només ha plantejat condemnar un d’ells, Antonio Manuel Guerrero Escudero, per un delicte de furt, pel robatori del mòbil de la víctima. Això li hauria suposat dos mesos de multa amb una quota diària de 15 euros. Així mateix, el magistrat demanava la posada en llibertat dels cinc acusats.

Crits contra la sentència: “No és abús, és violació”

Feministes i d’altres col·lectius s’han citat a les portes de l’Audiència, on hi ha hagut una gran expectació mediàtica. Al voltant de 60 mitjans s’han acreditat per seguir la lectura de la sentència.

Un cop coneguda la resolució s’han sentit crits d’indignació, d’incredulitat i de “No és abús, és violació”.

Fins i tot hi ha hagut algun moment de tensió i diverses persones s’han intentat acostar a les portes del Palau de Justícia però s’han trobat amb un cordó policial.

La decisió del tribunal s’esperava per als mesos de gener o febrer i el retard havia generat tota mena d’especulacions, com discrepàncies entre els tres membres del tribunal.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
0Shares