Press "Enter" to skip to content

“Cocaïna i xantatge” no és la nova sèrie de Netflix, és el que va passar entre PP i Ciutadans a Dos Hermanas, Sevilla

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
313Shares

En primer lloc vull aclarir que aquest no és un article de ficció o opinió i el que aquí es relaten són fets que estan sent investigats pel jutge de Primera Instància i Instrucció número 7 de Dues Germanes (Sevilla). És important destacar això perquè la història viscuda els dies previs a les eleccions municipals de maig de 2015, en la segona ciutat més gran de la província de Sevilla, és més pròpia d’una sèrie de Netflix.

Manuel Varela, candidat de Ciutadans a l’alcaldia natzarena, compartia un sopar amb companys del partit a la barriada de Montequinto al terme de Dos Hermanas. L’endemà se celebraven les eleccions municipals de maig de 2015.

Al sopar, van acudir un centenar de persones, gairebé totes formaven part de l’Agrupació Municipal de Ciutadans de la localitat però també van acudir membres de Cs d’altres localitats com Alcalá de Guadaíra o Castilleja de la Costa que veien en Varela a un dels més forts candidats a liderar Ciutadans en la província de Sevilla.

En aquell temps Ciutadans vivia una guerra interna entre la directiva que liderava el partit des de Sevilla capital i no tenia en compte als municipis de la província. Aquests municipis volien fer un front comú amb Varela com a candidat a liderar una futura executiva en l’àmbit provincial.

No obstant això, tot es va torçar aquesta mateixa matinada prèvia a la celebració de les eleccions. El candidat a l’alcaldia, Manuel Varela, dimiteix com a candidat a l’alcaldia de Dues Germanes en les xarxes socials i no agafava el telèfon als seus companys del partit.

Poc després, Manuel Varela, oferia una roda de premsa i va denunciar judicialment que havia estat objecte de “xantatge i coaccions” per part de membres del PP de Dues Germanes per obligar-lo a prendre aquesta decisió.

En la seva denúncia, Varela exposava que abans de començar la campanya, va ser avisat de l’existència d’un vídeo que mostrava imatges seves consumint drogues i que podia “ser publicat” i que el 23 de maig, dia de la jornada de reflexió, li haurien alertat de la possible arribada del vídeo a “mitjans nacionals” de comunicació.

Pel que fa al vídeo, exposava Varela en la seva denúncia que “efectivament” mostra imatges seves “de perfil” i “consumint una ratlla de cocaïna”, un vídeo gravat amb la presència de dos “regidors sortints del PP”, ja que segons el seu relat dels fets, a canvi de la no difusió del vídeo li haurien reclamat la “retirada de candidat o candidatura”.

Membres del PP van actuar com “un grup delictiu”

Segons informa DigitalSevilla.com, després de la denúncia, el Jutjat número set de Dues Germanes va emprendre una recerca, citant en qualitat d’investigats a l’expresident del PP de Dues Germanes Manuel Alcocer, el periodista local José Luis Olivares i Francisco Javier Romero, qui hauria funcionat com a persona “interposada” en les esmentades coaccions.

Segons el seu acte, de la investigació es desprèn que la gravació de l’esmentat vídeo hauria estat realitzada “al despatx professional d’Alcocer, així com a la casa de camp d’aquest”, atès que existirien dos enregistraments. Pel que fa al periodista local José Luis Olivares, el jutge sospita de la seva “possible participació” en els fets”, perquè” és qui parla amb el denunciant, li exhibeix el vídeo i li transmet l’amenaça”, actuant presumptament” com a intermediari o missatger “en una tasca” molt més enllà “de la periodística.

En el seu acte, el jutge instructor detalla que la investigació ha revelat que les “tres anomenades” rebudes al telèfon mòbil de José Luis Olivares amb les “amenaces i instruccions” perquè Varela renunciés a la seva candidatura van procedir d’una targeta de prepagament “adquirida per César Martínez”, a instàncies suposadament de Francisco Javier Romaní Sánchez, sempre que un informe policial previ assenyalava sobre aquest aspecte una” modus operandi habitual dels grups delictius”, en intervenir l’adquisició d’una targeta prepagament per” persones interposades, generalment estrangers en situació irregular o petits delinqüents”.

Fuente:DigitalSevilla.com

Comentaris
Comparteix
313Shares

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
313Shares