Press "Enter" to skip to content

[VÍDEO] Hernando demana als jubilats que surtin als carrers per agrair al Govern la pujada de les pensions

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
1046Shares

On Albert Rivera va dir una pujada de les pensions del 2%, ara el Govern veu un augment del 3%. El projecte pressupostari aprovat avui pel Consell de Ministres preveu una pujada de les pensions mínimes i no contributives del 3%, segons ha assenyalat el ministre d’Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, el que contradiu l’exposat fa uns dies pel líder de Ciutadans.

Durant la roda de premsa posterior al Consell, Montoro ha apuntat que les pensions inferiors a 9.800 euros a l’any pujaran un 1,5 % i les que oscil·len entre 9.800 i 12.040 euros a l’any es revaloritzaran un 1%.

A més, la base reguladora de la pensió de viduïtat passarà del 52% al 54%, la qual cosa beneficiarà mig milió de persones, com estava previst al reglament que s’està elaborant per desenvolupar la disposició addicional trentena de la Llei 27/2011.

Aquesta normativa donava vuit anys per elevar la base reguladora de les pensions de viduïtat fins al 60 % per als majors de 65 anys sense altres ingressos, per la qual cosa la resta de la pujada per assolir aquest percentatge hauria d’aplicar-se el proper any, quan finalitza el termini.

Aquestes mesures, que s’aplicaran de manera retroactiva des de l’1 de gener, es complementen amb els canvis adoptats en l’IRPF i que suposaran l’exempció del pagament de l’impost per a les rendes d’entre 12.000 i 14.000 euros i una rebaixa per a qui guanyin fins a 18.000, el que beneficiarà a 3,5 milions de contribuents, entre ells un milió de pensionistes.

Entre les mesures fiscals incloses en aquest pressupost també figuren deduccions per despeses de guarderia (de 1.000 euros anuals), per cònjuge discapacitat (1.200 euros anuals) i família nombrosa (600 euros anuals addicionals per cada fill que superi el número establert en la bonificació).

El cost de les mesures per afavorir les rendes baixes ascendirà a 3.000 milions d’euros, que es distribuiran en 2.000 milions per les baixades d’IRPF i 1.000 milions per les pensions. En total, segons el ministre, es beneficiaran de les diverses mesurades posades en marxa 6,73 milions de jubilats.

El portaveu del govern espanyol, Rafael Hernando ha aprofitat per carregar contra els jubilats, ara que han aconseguit en la teoria (no en la pràctica) aquest augment, els demana que surtin als carrers per agrair al Govern la pujada de les pensions.

Vídeo: PúblicoTV

Comentaris
Comparteix
1046Shares

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
1046Shares