Press "Enter" to skip to content

[V脥DEO] Hernando demana als jubilats que surtin als carrers per agrair al Govern la pujada de les pensions

Puntuaci贸 dels lectors

On Albert Rivera va dir una pujada de les pensions del 2%, ara el Govern veu un augment del 3%. El projecte pressupostari aprovat avui pel Consell de Ministres preveu una pujada de les pensions m铆nimes i no contributives del 3%, segons ha assenyalat el ministre d’Hisenda i Funci贸 P煤blica, Crist贸bal Montoro, el que contradiu l’exposat fa uns dies pel l铆der de Ciutadans.

Durant la roda de premsa posterior al Consell, Montoro ha apuntat que les pensions inferiors a 9.800 euros a l’any pujaran un 1,5 % i les que oscil路len entre 9.800 i 12.040 euros a l’any es revaloritzaran un 1%.

A m茅s, la base reguladora de la pensi贸 de vidu茂tat passar脿 del 52% al 54%, la qual cosa beneficiar脿 mig mili贸 de persones, com estava previst al reglament que s’est脿 elaborant per desenvolupar la disposici贸 addicional trentena de la Llei 27/2011.

Aquesta normativa donava vuit anys per elevar la base reguladora de les pensions de vidu茂tat fins al 60 % per als majors de 65 anys sense altres ingressos, per la qual cosa la resta de la pujada per assolir aquest percentatge hauria d’aplicar-se el proper any, quan finalitza el termini.

Aquestes mesures, que s’aplicaran de manera retroactiva des de l’1 de gener, es complementen amb els canvis adoptats en l’IRPF i que suposaran l’exempci贸 del pagament de l’impost per a les rendes d’entre 12.000 i 14.000 euros i una rebaixa per a qui guanyin fins a 18.000, el que beneficiar脿 a 3,5 milions de contribuents, entre ells un mili贸 de pensionistes.

Entre les mesures fiscals incloses en aquest pressupost tamb茅 figuren deduccions per despeses de guarderia (de 1.000 euros anuals), per c貌njuge discapacitat (1.200 euros anuals) i fam铆lia nombrosa (600 euros anuals addicionals per cada fill que superi el n煤mero establert en la bonificaci贸).

El cost de les mesures per afavorir les rendes baixes ascendir脿 a 3.000 milions d’euros, que es distribuiran en 2.000 milions per les baixades d’IRPF i 1.000 milions per les pensions. En total, segons el ministre, es beneficiaran de les diverses mesurades posades en marxa 6,73 milions de jubilats.

El portaveu del govern espanyol, Rafael Hernando ha aprofitat per carregar contra els jubilats, ara que han aconseguit en la teoria (no en la pr脿ctica) aquest augment, els demana que surtin als carrers per agrair al Govern la pujada de les pensions.

V铆deo: P煤blicoTV

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.

Ofertas Depilaci贸n L谩ser