Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Per primera vegada un alcalde del PP denunciarà al Govern espanyol del PP davant l’audiència nacional

Comparteix
497Shares

L’Ajuntament d’Arteixo, l’industriós municipi limítrof amb la Corunya on tenen les seves seus i fàbriques empreses com Inditex i que governa el Partit Popular, ha anunciat que denunciarà al Ministeri de Foment davant l’Audiència Nacional per la seva negativa a suprimir el peatge de l’autovia que uneix la localitat amb la Corunya. El Consistori creu que aquesta solució és molt més lògica i raonable que la costosa inversió prevista pel departament de De la Serna per construir un nou vial per connectar el port exterior de la Corunya, situat a Arteixo, amb l’autovia a Madrid.

L’Ajuntament, que presideix Carlos Calvelo considera que la decisió del departament d’Íñigo de la Serna de construir un nou enllaç entre la carretera de sortida del port i l’autovia a Madrid, en comptes de suprimir el peatge de l’autopista que ja uneix ambdós punts , és una despesa inútil ia més il·legal, ja que incompleix la normativa europea que prohibeix usar finançament comunitari -la infraestructura prevista la faria servir per executar obres que no siguin imprescindibles. Després de mesos de litigis, sense aconseguir que el ministre ho rebés, i després de veure rebutjat el seu últim recurs per la via administrativa, l’alcalde ha decidit iniciar un procediment contenciós-administratiu contra Foment.

El peatge de Pastoriza 0,55 euros per a turismes, 0,80 per a vehicles pesants de primera categoria i 1,05 per als de segona- grava la circulació per un tram de tot just dos quilòmetres de longitud entre la sortida sud de la Corunya i l’entrada a Arteixo per l’autopista de la Costa de la Mort, l’AG-55. El titular d’aquesta via és l’Estat, però la seva explotació està en mans del Grup Itínere, que té la concessió fins a l’any 2045.

Quan es va projectar el port exterior després de la catàstrofe del Prestige com dàrsena de capçalera i refugi per al trànsit d’hidrocarburs que encara avui segueixen arribant a la terminal de petroliers del port de La Corunya, al centre de la ciutat, l’Estat va escollir Punta Langosteira , a Arteixo. Però no va dissenyar una sortida per autovia que es feia evidentment necessària per acollir el previsible trànsit de vehicles pesants que suportaria el port.

Passat el temps, i amb la dàrsena exterior encara no està però ja en funcionament, Foment va planificar la construcció d’un enllaç amb l’autopista. Davant la necessitat d’alliberar del pagament a les empreses usuàries del port per dotar aquest i una sortida ràpida per autovia o autopista, i en comptes d’aixecar el peatge per a tots els usuaris, va optar per invertir 27,3 milions d’euros en construir dos carrils de connexió que circulen paral·lels a la AG-55 fins a connectar amb ella una vegada superades les cabines de peatge. “Nosaltres els anomenem els carrils de la vergonya”, diu Calvelo.

Foment va advertir que tenia l’obligació legal de connectar el port exterior amb la xarxa de carreteres d’interès general d’Estat
Després de l’execució d’aquesta obra, Foment va advertir que tenia l’obligació legal de connectar el port exterior amb la xarxa de carreteres d’interès general d’Estat. És a dir, amb l’autovia A-6 Madrid-La Corunya, que desemboca a Arteixo i que ja compta amb una sortida cap a la ciutat precisament per l’AG-55. Perquè el tram resulti gratuït, la solució de sentit comú és aixecar el peatge, com l’Ajuntament va plantejar al Ministeri de De la Serna. Aquest, però ha optat per aprovar un estudi informatiu que preveu un altre colossal projecte per connectar el port amb l’A-6 desaprofitant l’AG-55 i l’ampliació lliure de peatge amb els carrils que ja està en ús.

Segons el regidor d’Arteixo, les mateixes dades del Ministeri estimen que l’any 2037 hi haurà un trànsit de 2.064 vehicles diaris per aquesta futura via, per a la per llavors s’hauran gastat 80 milions d’inversió inicial més altres 32 milions que pressuposten en aquest nou estudi, en lloc d’aprofitar la inversió “perquè beneficiï al trànsit ciutadà en general, i no només al portuari”. A més, es desaprofitaran els 27,3 milions ja invertits en els “carrils de la vergonya”, que quedarien inutilitzats. I tot quan indemnitzar Itínere per la supressió del peatge suposaria 22,3 milions.

Calvelo nega cap intencionalitat política en el recurs que planeja presentar a l’Audiència Nacional, i quan se li adverteix que és el primer alcalde del PP que denuncia al jutjat a un Govern del PP per reclamar la supressió d’un peatge, adverteix que només protegeix els interessos dels ciutadans d’Arteixo i de les empreses instal·lades al seu municipi.
El regidor creu que els arguments de Foment per descartar la seva proposta pateixen d'”inconsistència legal i funcional”. I els contraposa als seus, que, segons assegura, estan prou fonamentats per a guanyar el recurs, sigui en l’Audicencia Nacional o, si cal, davant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, a on no descarta recórrer. Entre altres coses perquè la decisió de Foment incompleix el principi de desenvolupament sostenible de les actuacions públiques que estableix la normativa comunitària, i que s’ha de complir especialment en el cas que aquestes gaudeixin de finançament de la UE.

Construir una autovia entre dos punts quan ja existeix una connexió per autovia que els uneix no sembla la solució més sostenible. Més encara quan Arteixo és l’únic municipi gallec enganxat a una gran ciutat on els habitants han de pagar peatge per utilitzar una circumval·lació. I algunes pensen que darrere de la negativa a suprimir només hi ha els interessos d’Itínere. El polígon de Sabón és un dels més importants de Galícia i en ell treballen milers de persones, però no té connexió per ferrocarril -en la comunitat no existeix xarxa de Rodalies- i ni tan sols hi ha una línia d’autobusos que el connecti directament amb A Corunya i amb altres municipis propers, on viuen moltes d’elles.

Comentaris
Comparteix
497Shares
Segueix-nos!

Comments are closed.