Press "Enter" to skip to content

La jutgessa pretén arxivar la causa per delicte d’odi contra Jordi Pesarrodona

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
333Shares

El regidor de Cultura de Sant Joan de Vilatorrada (Bages), Jordi Pesarrodona (ERC), no ha declarat aquest dilluns davant del Jutjat d’Instrucció número 2 de Manresa perquè la jutge ha decidit suspendre la seva declaració després d’haver escoltat el testimoni d’un tinent de la Guàrdia Civil. Segons ha apuntat el seu advocat David Casellas a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) la intenció de la jutge és arxivar la causa en considerar que no hi ha delictes d’odi ni de resistència. Així i tot, la jutge ha demanat l’opinió per escrit a la fiscalia i la defensa abans d’emetre una resolució definitiva.

Casellas ha relatat que la declaració del comandant de la Guàrdia Civil, responsable de l’operatiu de l’escola Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada -on estava Pesarrodona l’1-O-, ha estat molt contundent ja que “cap dels fets que constaven en l’atestat de la Guàrdia Civil que s’atribuïen a Pesarrodna se sostenien”.

D’altra banda, la jutge també ha suspès la declaració de l’agent dels Mossos d’Esquadra que declarava com investigat aquest dilluns, perquè segons els lletrats, de la declaració de l’agent de l’Institut Armat també s’ha desprès que no hi hauria comès cap delicte de desobediència, tal com assenyalava l’atestat policial.

Pesarrodona ha estat acompanyat per més de 200 simpatitzants aquest dilluns. L’1-O va ser agredit per la policia en una de les nombroses càrregues que hi va haver amb brutalitat per tot Catalunya. Pesarrodona es va fer famós per una imatge seva amb un nas de pallasso al costat d’un guàrdia civil a la porta del departament d’Economia durant una operació contra els preparatius del referèndum, el 20 de setembre. Fa unes setmanes va sostenir que el seu únic delicte era “tenir cor, principis, humor i anhels de llibertat”.

Comentaris
Comparteix
333Shares

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
333Shares