Press "Enter" to skip to content

CCOO denuncia la desaparició de vestuari històric de TVE per uns 4 milions d’euros

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
0Shares

El sindicat CCOO de RTVE denuncia la “pèrdua milionària i de memòria col·lectiva” que ha suposat la desaparició del vestuari que s’allotjava en els Estudis de Color, que la cadena pública ha fet desaparèixer del tot sense previ avís i sense explicació d’on han anat a parar els objectes.

Maite Martín, secretària general del sindicat a RTVE, explica a Vertele que es tracta de “moltíssimes peces, bijuteria, bosses, complements, sabates, hi havia de tot”, en un inventari valorat “entre 3 i 4 milions d’euros, o fins i tot per sobre dels 4 milions, per descomptat no menor”.

Entre aquest patrimoni hi havia roba de dissenyadors com Armani, Loewe i Adolfo Dominguez, però també vestits que havia lluït Letizia Ortiz durant la seva etapa com a presentadora del Telenotícies, com va avançar El Mundo, i fins i tot la mítica disfressa d’Espinete.

“Ens dirigim a ells fa més d’un any”

CCOO ja havia avisat fa un any a la corporació de la pèrdua no només econòmica, sinó sobretot del patrimoni de TVE, que podia provocar aquesta decisió: “Ens dirigim a ells fa més d’un any, i ens van dir que calia un protocol molt complicat per entrar-hi, i que fos una empresa. Un protocol molt complicat i punt, no ens han tornat a comunicar res”, ens explica Martín.

La seva preocupació se centra fonamentalment a recordar que “entenem que podia haver-se estudiat si més no la possibilitat d’haver rescatat el que és objectivament patrimoni històric de RTVE”, deixant clar que des de la cadena “no han dit res”.

“No sabem què han fet amb això”

Aquesta opacitat de TVE s’agreuja en tenir en compte que la cadena pública no només no va avisar que anava a portar a terme aquesta “desaparició”, sinó perquè a posteriori no ha donat cap tipus d’explicació sobre el parador de tots els objectes.

Com ens explica Maite Martín, “no sabem on l’han enviat. Sabem que ha desaparegut, i és veritat que la desaparició ha estat una mica sorprenent. Nosaltres ho havíem vist en una setmana, i les dues setmanes següents ja no hi era res. Ningú ha vist els camions, i és molt voluminós, ocupava molt espai. No sabem on és, no sabem què han fet amb això”.

Segons TVE, eren “materials contaminats no recuperables”

Com explica El Mundo, un dels consellers de TVE ha traslladat la situació al Consell d’administració de la cadena pública. La direcció de la Corporació ha respost amb un document datat a la setmana del 9 al 15 d’abril en el qual una empresa de gestió de residus cataloga aquestes emblemàtiques peces com “materials contaminats no recuperables”.

Del que el Consell d’administració de TVE no dóna cap tipus d’explicació, de moment, és de què han fet i on han anat a parar tots aquests objectes.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
0Shares