Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[VÍDEO] Maten d’un tret un periodista que retransmetia en directe les protestes a Nicaragua

Comparteix
0Shares

Maten a un periodista aquest dissabte d’un tret mentre retransmetia en directe un enfrontament entre manifestants i policies a Nicaragua, enmig d’una onada de protestes espontànies que sacsegen el govern de Daniel Ortega i que han deixat almenys 11 morts (encara que altres fonts apunten al fet que les xifres haurien pujat ja a 25). Miguel Ángel Gahona va morir a la caribenya ciutat de Bluefields d’un tret d’arma de foc, mentre cobria el xoc entre manifestants i antiavalots la nit de dissabte, va declarar al Canal 15 de televisió, el seu col·lega Ileana Lacayo.

«Creiem que va ser un franctirador el que va fer el tret; no van ser els joves (…) els únics que caminaven (amb) armes eren els policies i antiavalots», va afirmar la comunicadora. Per les xarxes socials circulen les imatges de com el periodista es trobava retransmetent a través de Facebook Live dels danys provocats pels enfrontaments quan se sent un tret, deixa de parlar i es veu com la càmera cau a terra. A continuació s’escolten crits d’altres companys, que criden desesperats seu nom, horroritzats en veure que ha estat mort per un tret.

Durant les protestes que estremeixen al país des de dimecres passat, periodistes de mitjans independents han estat agredits, detinguts temporalment o els han robat equips de treball, segons han denunciat, mentre que el govern va bloquejar la retransmissió de quatre mitjans independents, encara que només un continua tancat.

L’ànim caldejat es respira als carrers de Managua, on joves mantenen carreteres bloquejades amb fogueres i barricades de pedres, en protestes iniciades en rebuig a una reforma al sistema de pensions. El president Ortega, en un intent de frenar les protestes, va acceptar aquest dissabte dialogar amb el sector privat sobre la reforma a la llei de seguretat social, però va excloure a altres sectors i als joves alçats, el que encara enardir més els ànims dels manifestants .

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Comments are closed.