Press "Enter" to skip to content

Quan per al PP les xiulades eren exemple de “llibertat d’expressi贸”

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
241Shares
Puntuaci贸 dels lectors

Els agents de policia i de seguretat privada que van actuar durant la final de la copa a l’estadi de l’Atl茅tico de Madrid no es van limitar a requisar objectes grocs: tal com mostra aquesta imatge que s’ha fet viral a les xarxes socials, sembla que tamb茅 tenien la missi贸 de documentar la xiulada a l’himne espanyol per part dels aficionats catalans.

Un dia abans de la festa nacional de 2010, el PP de Madrid es mostrava comprensiu davant la possibilitat que es produ茂ssin xiulades contra Zapatero durant la desfilada: “la gent est脿 d’ell fins al capdamunt, 茅s la llibertat d’expressi贸”

Drets estudiar脿 la requisa de samarretes grogues per denunciar els responsables

El president de l’associaci贸 recorda que el Tribunal d’Estrasburg ha protegit el dret de xiular himnes i reis.

Els advocats de l’associaci贸 Drets asseguren que la requisa de samarretes grogues per part de la policia aquest dissabte a Madrid abans de la final de la Copa del Rei entre el Bar莽a i el Sevilla suposa una greu vulneraci贸 de drets fonamentals.

En un missatge penjat a Twitter han assegurat que estudiaran els casos concrets per denunciar els responsables de l’operatiu policial:

El president d’aquesta associaci贸, Sergi Bl谩zquez, ha assegurat que aquesta requisa 茅s repressi贸 de la llibertat d’expressi贸. En declaracions al programa Preguntes freq眉ents, de TV3, ha dit que la situaci贸 est脿 empitjorant:

“El que constatem 茅s una vulneraci贸 dels drets fonamentals un cop m茅s, i que la repressi贸 continua i continua amb m茅s evid猫ncia. Qu猫 茅s aix貌 de treure a la gent les samarretes que porta de color groc, o les bufandes que no porten cap significat ni cap lletra? I els xiulets?”

“Nom茅s vull recordar que poder xiular el rei o poder xiular l’himne 茅s llibertat d’expressi贸, 茅s un dret fonamental, i aix貌 est脿 recollit a la Declaraci贸 Universal dels Drets Humans i a la Convenci贸 de Drets Europeus Humans. I amb la recent sent猫ncia sobre la crema de fotos del rei, el Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg aix铆 ho reconeix.”

Zoido, Ministeri de l’Interior i el nou concepte del PP dels xiulets

El tuit publicat pel compte oficial del ministeri que dirigeix 鈥嬧婮uan Ignacio Zoido va ser publicat aquest divendres. En ell s鈥檃ssenyala literalment que 鈥渆l Codi Penal concreta qu猫 es considera delicte de terrorisme鈥 i per aix貌 decideixen compartir una imatge 鈥減er si alg煤 necessit茅s reflexionar-hi durant el cap de setmana鈥. Pel qual no ho necessiti, Interior aconsella 鈥渄escansar鈥 perqu猫 鈥渓a Gu脿rdia Civil i la Policia vetllen per la seguretat de tots鈥.

Albiol a Twitter…

Regressi贸 a l’Estat

Xiular l’himne d’Espanya a la final de la Copa del Rei 茅s “viol猫ncia” que cal “erradicar”. Aix铆 ho va expressar Juan Ignacio Zoido, jutge de professi贸, en una recent entrevista en qu猫 assegurava que xiular l’himne d’Espanya no pot ser emparat per la llibertat d’expressi贸, de manera que el Comit猫 Antiviol猫ncia actuar脿 davant “una falta de respecte cap a alg煤 , siguin persones o institucions “durant la final de Copa del Rei que se celebrar脿 aquest dissabte a Madrid.

En realitat, els xiulets a l’himne, suposen una cr铆tica a la instituci贸 mon脿rquica o la forma de l’Estat, “s贸n expressions emparades pel dret a la llibertat d’expressi贸, no com a mera opini贸, sin贸 perqu猫 hi ha consens de tots els organismes internacionals establint aix铆, des de el relator de l’OSCE al de Nacions Unides”.

“Tamb茅 el Comit猫 de Drets Humans de Nacions ha expressat la seva preocupaci贸 per les lleis que penalitzen ‘les faltes de respecte a banderes o s铆mbols”, que mostra aix铆 el rebuig de la PDLI a les declaracions del ministre Zoido, “alienes per complet als principis internacionals sobre llibertat d’expressi贸 i instem a tots els grups parlamentaris a adequar la normativa espanyola a aquests est脿ndards”.

Comparteix

Comentaris
Comparteix
241Shares

Comments are closed.

Ofertas Depilaci贸n L谩ser
241Shares