Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Quan per al PP les xiulades eren exemple de “llibertat d’expressió”

Comparteix
241Shares

Els agents de policia i de seguretat privada que van actuar durant la final de la copa a l’estadi de l’Atlético de Madrid no es van limitar a requisar objectes grocs: tal com mostra aquesta imatge que s’ha fet viral a les xarxes socials, sembla que també tenien la missió de documentar la xiulada a l’himne espanyol per part dels aficionats catalans.

Un dia abans de la festa nacional de 2010, el PP de Madrid es mostrava comprensiu davant la possibilitat que es produïssin xiulades contra Zapatero durant la desfilada: “la gent està d’ell fins al capdamunt, és la llibertat d’expressió”

Drets estudiarà la requisa de samarretes grogues per denunciar els responsables

El president de l’associació recorda que el Tribunal d’Estrasburg ha protegit el dret de xiular himnes i reis.

Els advocats de l’associació Drets asseguren que la requisa de samarretes grogues per part de la policia aquest dissabte a Madrid abans de la final de la Copa del Rei entre el Barça i el Sevilla suposa una greu vulneració de drets fonamentals.

En un missatge penjat a Twitter han assegurat que estudiaran els casos concrets per denunciar els responsables de l’operatiu policial:

El president d’aquesta associació, Sergi Blázquez, ha assegurat que aquesta requisa és repressió de la llibertat d’expressió. En declaracions al programa Preguntes freqüents, de TV3, ha dit que la situació està empitjorant:

“El que constatem és una vulneració dels drets fonamentals un cop més, i que la repressió continua i continua amb més evidència. Què és això de treure a la gent les samarretes que porta de color groc, o les bufandes que no porten cap significat ni cap lletra? I els xiulets?”

“Només vull recordar que poder xiular el rei o poder xiular l’himne és llibertat d’expressió, és un dret fonamental, i això està recollit a la Declaració Universal dels Drets Humans i a la Convenció de Drets Europeus Humans. I amb la recent sentència sobre la crema de fotos del rei, el Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg així ho reconeix.”

Zoido, Ministeri de l’Interior i el nou concepte del PP dels xiulets

El tuit publicat pel compte oficial del ministeri que dirigeix ​​Juan Ignacio Zoido va ser publicat aquest divendres. En ell s’assenyala literalment que “el Codi Penal concreta què es considera delicte de terrorisme” i per això decideixen compartir una imatge “per si algú necessités reflexionar-hi durant el cap de setmana”. Pel qual no ho necessiti, Interior aconsella “descansar” perquè “la Guàrdia Civil i la Policia vetllen per la seguretat de tots”.

Albiol a Twitter…

Regressió a l’Estat

Xiular l’himne d’Espanya a la final de la Copa del Rei és “violència” que cal “erradicar”. Així ho va expressar Juan Ignacio Zoido, jutge de professió, en una recent entrevista en què assegurava que xiular l’himne d’Espanya no pot ser emparat per la llibertat d’expressió, de manera que el Comitè Antiviolència actuarà davant “una falta de respecte cap a algú , siguin persones o institucions “durant la final de Copa del Rei que se celebrarà aquest dissabte a Madrid.

En realitat, els xiulets a l’himne, suposen una crítica a la institució monàrquica o la forma de l’Estat, “són expressions emparades pel dret a la llibertat d’expressió, no com a mera opinió, sinó perquè hi ha consens de tots els organismes internacionals establint així, des de el relator de l’OSCE al de Nacions Unides”.

“També el Comitè de Drets Humans de Nacions ha expressat la seva preocupació per les lleis que penalitzen ‘les faltes de respecte a banderes o símbols”, que mostra així el rebuig de la PDLI a les declaracions del ministre Zoido, “alienes per complet als principis internacionals sobre llibertat d’expressió i instem a tots els grups parlamentaris a adequar la normativa espanyola a aquests estàndards”.

Comentaris
Comparteix
241Shares
Segueix-nos!

Comments are closed.

241Shares