Press "Enter" to skip to content

[OFERTA] Un TFM com el de Cristina Cifuentes des 432 €, el mercat negre dels Màsters

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
64Shares

En aquestes dates la majoria dels estudiants universitaris es troben finalitzant les diferents assignatures o els treballs finals de grau (TFG) o màster (TFM). Alguns d’aquests treballs tindran l’autoria de persones com Julia, tot i que no estaran signats per ella sinó per algú que ha comprat els seus serveis a través de diferents portals d’Internet.
“Vaig acabar els meus estudis i no trobava feina. Em vaig adonar que fer treballs universitaris per altres persones era una forma de guanyar diners”, declara Julia (nom fals) que compta amb una llicenciatura, dos màsters i amb experiència laboral als Estats Units. Segons Julia, en aquest treball es pot guanyar en un mes entre 150 i 200 €, “una ajuda per fer front a les despeses corrents”, encara que afirma que si es dediqués només a això, podria tenir uns ingressos de “més de 1.000 €, un sou dels que ja no hi ha”.
Aquestes empreses van sorgir sobretot després de la implantació del Pla Bolonya, caracteritzat per incloure en els graus universitaris multitud de pràctiques en les assignatures (a més de l’examen final) i el TFG. El Pla Bolonya ha suposat un augment de treball per als professors i alumnes, però aquests últims han trobat en aquestes empreses una manera d’alleujar la seva càrrega. Això sí, no és accessible per a totes les butxaques.

“Fa 4 anys vaig fer un TFG sobre Història de l’Economia per a una noia amb la qual vaig contactar a través d’un fòrum perquè aquestes webs no eren tan conegudes com ara. Vaig elaborar 80 pàgines i també li vaig preparar el PowerPoint perquè el defensés davant un tribunal acadèmic. Li vaig dedicar molt de temps i vaig guanyar 1.000 €”. Així ens explica Miguel (també nom fals) la seva experiència fent treballs per a altres. Té una llicenciatura, dos màsters i ha participat en nombrosos congressos acadèmics en l’àmbit nacional i internacional.

“Després d’haver tingut diversos treballs precaris, fer aquest TFG suposar per a mi guanyar diners per primera vegada utilitzant els meus més de 8 anys de formació”. Miquel no descarta tornar a fer això si es queda sense feina, tot i que assenyala que “ara no es cobra tant com fa 4 anys. Han sorgit aquestes webs que tenen un munt de joves formats i que estan tirant els preus”.

“Gaudeix del teu temps lliure. Deixa que treballem per tu “”Amb apruebatodo.com aprendràs i aprovaràs mentre gaudeixes del teu temps lliure. Oblida’t de llargues i avorrides classes particulars que no t’aporten res, i deixa que treballem per tu. Aprovat 100% garantit”. Així és com ven els seus serveis aquest portal web, que compta fins amb un xat online per aclarir tots els dubtes que pugui tenir l’usuari.

“Vaig fer una entrevista de treball i em van oferir fer un TFG”

Hi ha una gran demanda a la compravenda de treballs universitaris. Cada vegada són més els alumnes que recorren a aquestes pràctiques. És el que es desprèn del testimoni de Diego (nom fals): “em van fer una oferta de treball enquadrada dins de la meva formació. Vaig pensar que seria una gran oportunitat per aconseguir una feina, però quan vaig acudir a l’entrevista de treball vaig notar coses rares. Em van preguntar que tal el curs i com m’havia sortit el meu TFG”. Al cap de poc temps Diego va descobrir la realitat que amagava aquesta oferta laboral “em van oferir fer TFG per altres, ser col·laborador de la seva empresa. No hi ha contracte, ni factura, tot diner negre. L’empresa es diu Avança i Forma’t i es dediquen també a fer TFM i fins i tot tesis doctorals”, confessa Diego mentre ens diu que ha rebutjat l’oferta.

Un TFM com el de Cristina Cifuentes des de 432 €

L’exclusiva d’eldiario.es sobre el fals màster de la presidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes ha provocat que el terme TFM sigui conegut fins per aquells que es troben allunyats de les dinàmiques pròpies de la universitat. Si s’analitza un màster d’un any de durada (60 crèdits = 1500 hores aprox.), El Treball Final de Màster sol equivaler a uns 18-24 crèdits.

Tot i els intents de Cifuentes per demostrar que va cursar i va obtenir el màster a la URJC com qualsevol estudiant normal, una de les proves principals, el TFM, encara continua en parador desconegut, tant per a ella com per a la mateixa URJC. Aquest diari va contactar amb un dels “companys” de Cifuentes en aquest màster perquè expliqués les característiques del TFM que ell sí que va presentar i va defensar l’octubre de 2012: un treball sobre les televisions autonòmiques de 81 pàgines, 16 notes al peu i escrites a verdana 12.

En menys d’1 minut al portal Aprova Tot ofereix un pressupost orientatiu per a un TFM d’aquestes característiques. El preu de partida serà de 432 €, que augmentarà a mesura que aportin més especificacions sobre el mateix i, més encara, si s’exigeix ​​que ho facin en un període curt de temps.

Cal destacar que presentar un TFG o TFM fet per una altra persona no pot ser considerat com plagi. Quan compres un treball universitari aquest és ex novo i per tant 100% original. En aquest sentit, Julia ens confessa que “la pròpia plataforma web utilitza programes informàtics per saber si el treball pel qual em paguen està plagiat o no”. “Quan el comprador presenta el seu treball a la universitat és molt difícil que algú pugui detectar que l’autora sóc jo”.

Fuente:Eldiario.es

Comentaris
Comparteix
64Shares

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
64Shares