Press "Enter" to skip to content

El PP aposta per Casado per reemplaçar Cifuentes, tots dos amb múltiples problemes en els seus Màsters

Puntuació dels lectors

Les opcions de Pablo Casado, actual vicesecretari de Comunicació del PP, per liderar la llista del partit a l’Ajuntament de Madrid en les pròximes eleccions municipals dependrà de l’evolució de la polèmica sobre els màsters i la crisi política que ha generat al PP madrileny. Atès que encara falta més d’un any per als comicis, tot està obert i no es descarta que pugui ser candidat.

Casado ha estat les dues últimes setmanes en el focus mediàtic després de descobrir que va cursar a la Universitat Rei Joan Carles el mateix títol de postgrau en Dret Autonòmic que diu haver realitzat Cristina Cifuentes. Ho va fer uns anys abans (també sota la tutoria del catedràtic Enrique Álvarez Conde) sense anar a classe i sense realitzar exàmens, cursant només quatre de les 22 assignatures gràcies a les convalidacions per la seva llicenciatura de Dret.

A diferència de Cifuentes, Casado va oferir explicacions des del primer moment i va mostrar els seus treballs per acreditar el seu títol, deixant clar que ell va fer el que li “van demanar” i evitant comparacions amb la presidenta madrilenya. “Jo només puc parlar per mi”, ha manifestat públicament, per afegir que no podia “jutjar” a ningú que no hagi guardat els documents o treballs. La polèmica no deixa d’esquitxar al Partit Popular, tot i que Casado ha presentat els seus títols, només ha alimentat més els dubtes sobre l’obtenció dels seus Màsters “Low Cost”.

La direcció del PP ha expressat el seu suport a Casado públicament. “Diu la veritat, té el suport absolut de tots els membres del comitè de direcció”, va dir públicament fa uns dies el vicesecretari de Política Social del PP, Javier Maroto, després de la reunió amb la cúpula del PP que va presidir Mariano Rajoy.

No obstant això, Pablo Casado –que va encapçalar la llista del PP per Àvila en les passades generals– ha limitat la seva agenda pública en els últims dies al fil de la controvèrsia dels màsters i no ha exercit de portaveu del PP després de la reunió setmanal del comitè de direcció del partit com sol fer els dilluns.

Des de fa mesos, el responsable de Comunicació del PP apareix en totes les travesses per encapçalar la llista del PP a l’Ajuntament de la capital. De fet, ha estat constant la seva assistència a diferents actes a Madrid, tant de partit com institucionals. Així ho ha fet en els darrers anys el 2 de maig amb motiu del Dia de la Comunitat de Madrid.

“Sense ànim de petulància, no necessitava aquest títol”, va assegurar Pablo Casado quan va sorgir l’escàndol del seu màster a la Universitat Rei Joan Carles. El portaveu del PP havia obtingut el 2009 aquest títol oficial en el mateix Institut de Dret Públic que Cristina Cifuentes i amb el mateix tutor, Enrique Álvarez Conde, que aquest divendres ha estat suspès per la URJC. “Jo era un noi de vint, absolutament anònim”, diu Casado, que llavors ja era diputat autonòmic i president de les Noves Generacions del PP a Madrid liderat per Esperanza Aguirre. “Ja tenia quatre postgraus, dos als EUA i dos a Espanya”, ha argumentat Casat en repetides entrevistes per explicar que no necessitava aquest màster res més que per aprovar el doctorat perquè ja havia fet “un gran esforç, en temps i en diners, en fer aquests postgraus .

La realitat és que obtenir aquests títols ni suposar un esforç tan gran ni li va costar tants diners. En la major part d’aquests cursos, va ser becat per ser parlamentari. Aquest dijous, eldiario.es va revelar que un d’aquests “postgraus” als Estats Units en realitat es va cursar al barri d’Aravaca, a la seu de l’IESE a Madrid, no als Estats Units, i que va durar només quatre dies. Casat va assegurar a El País que “havia anat allà amb avió”, encara que després va matisar que es referia a “un altre curs” a Harvard.

Després d’aquesta informació de eldiario.es, Pablo Casado va respondre a les xarxes socials difonent una foto amb set dels certificats d’aquests títols: els quatre “postgraus” i tres més de Harvard, Georgetown, Iese, Deusto, IE, IEB i la Complutense. L’anàlisi detallada de cadascun d’aquests títols demostra que l’esforç “en temps i en diners” no va ser tan gran.

Pablo Casado: 7 Màsters i Postgraus en 40 dies, sense exàmens i amb beques de l’estat espanyol

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser