Press "Enter" to skip to content

Mariano Rajoy carrega durament contra el Govern Balear i el Català durant una convenció del PP a Mallorca

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
0Shares

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha assegurat que el seu Executiu està fent “tot el possible” per recuperar la “normalitat i el seny” a Catalunya, després de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, com a conseqüència del conflicte sobiranista, que va provocar la destitució de tots els membres del Govern de Carles Puigdemont.

“A Catalunya estem fent tot el possible perquè es recuperi la normalitat i sensatesa a Catalunya. Perquè les empreses tornin i perquè la comunitat torni a ser puixant, oberta i plena d’oportunitats”, ha dit Rajoy durant l’acte de cloenda de la Convenció Sectorial sobre Turisme del PP, celebrat a Palma de Mallorca.

Ara bé, després d’insistir que el Govern pretén oferir “solucions i diàleg” davant dels enfrontaments, Rajoy ha avisat que això no vol dir que vagin a fer “el que altres volen”. “Parlant se solucionen molts problemes. Això són els valors de la llei, Democràcia i Estat de Dret en què es funda Europa i Espanya”, ha afegit.

I unida a la qüestió catalana, el president ha aprofitat per carregar contra el govern de les Balears de Francina Armengol, del qual ha dit que “té la mala fortuna de patir un Govern d’aquests que es dediquen a inventar problemes i tenen una agenda de divisió”. Així, Rajoy ha alertat avui del risc que Balears cometi els mateixos errors que Catalunya pel fet que els seus dirigents polítics s’inventin els mateixos problemes que han provocat la situació que ara estan vivint els catalans.

En aquest sentit, el president ha lamentat que hi hagi governs, en al·lusió entre uns altres al de Balears, que el “demonicen” perquè “l’últim que necessita Balears és seguir l’exemple de divisió, enfrontament i invenció de problemes que causa tantes dificultats a tots els catalans”, ha afegit.

Pel cap de l’Executiu, aquest tipus de governs “només s’ocupen de barallar-se entre ells” i acaben provocant la “turismofòbia”, sobretot quan estan més preocupats que un metge sàpiga més català que medicina i un músic sàpiga una llengua determinada per interpretar una partitura, ha recriminat. Davant d’aquesta deriva, ha valorat que la convivència de llengües fa més rica a Espanya i suposen un “llit de convivència”.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
0Shares