Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El secretari general de Gestha sobre les despeses del Referèndum: “Si Montoro va donar aquesta opinió és que té proves”

Comparteix
130Shares

El secretari general del sindicat de tècnics del Ministeri d’Hisenda (Gestha), José María Mollinedo ha donat suport a les afirmacions de Montoro sobre les despeses del referèndum Català.

Assegura que mentre no es constitueixi la Generalitat, el Ministeri d’Hisenda és el titular dels comptes de Diplocat “i pot disposar dels comptes sense problemes” i subministrar informació sobre moviments bancaris a qui procedeixi.

El sindicat de tècnics del Ministeri d’Hisenda Gestha considera que el departament que dirigeix ​​Cristóbal Montoro disposa d’informació i eines per ajudar a l’aclariment dels comptes i moviments bancaris de Diplocat, l’organisme diplomàtic dependent de la Generalitat de Catalunya a través del qual podrien haver-se desviat fons per pagar el referèndum de l’1 d’octubre.

El secretari general de Gestha, José María Mollinedo, va valorar el rastreig que ha fet guàrdia Civil d’un compte bancari que hauria obert Diplocat a Brussel·les dies abans de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució el passat 27 d’octubre, i del qual informa aquest dissabte ‘la Razón’. Segons relata aquest diari, aquest rastreig consta en un dels últims informes aportats per la guàrdia civil a la causa en què el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena investiga per malversació de cabals públics als principals responsables del procés català.

Gestha assegura que mentre no es constitueixi la Generalitat, el Ministeri d’Hisenda és el titular dels comptes de Diplocat “i pot disposar d’elles sense problemes” i subministrar informació sobre moviments bancaris a qui procedeixi.

Després de la polèmica per les declaracions del ministre Cristóbal Montoro que no es va usar diners públics per al referèndum a Catalunya, Mollinedo creu que les seves manifestacions són “versemblants”. “Quan va donar aquesta opinió és que té proves”, va afegir Mollinedo, que va recordar que Hisenda rebia un informe mensual dels comptes de Catalunya des que aquesta es va acollir al Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA), i quan va intervenir la despesa l’any passat, controlava també els ingressos.

Comentaris
Comparteix
130Shares
Segueix-nos!

Comments are closed.