Press "Enter" to skip to content

Un observador internacional del Referèndum Català emet un dur comunicat contra la premsa espanyola

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
3262Shares

L’observador internacional James K. Puchowski ha emès un comunicat en el qual aclareix que la seva estadia i totes les seves despeses durant el Referèndum no han estat pagats per la Generalitat ni per cap òrgan depenent del Govern Català.

Text íntegre del missatge

El rumor actual a la premsa espanyola és que els observadors internacionals i els visitants-Jo inclòs-per al referèndum català l’1 d’octubre de 2017 van ser pagats per ser-hi amb els diners dels contribuents.

He de subratllar que, pel que sé amb la delegació amb la qual vaig estar, cap de nosaltres va ser pagat pel govern català. He adjuntat enllaços rellevants a alguns llocs web a continuació.

Jo era l’intèrpret català / anglès d’un grup associat amb l’organització English Scots for YES, que campanyes per a la independència escocesa a Escòcia. El nostre grup estava format per un antic msp, un exconseller, així com a mi mateix ia altres dues persones que han estat entrenades per organismes governamentals (en el meu cas, el consell de la ciutat d’Edimburg) a la neutralitat electoral, la conducta imparcial i els procediments de recompte de vots. He de subratllar que és un procediment normal en les eleccions modernes-en tots els països-convidar observadors i visitants de l’exterior de diferents partits i tendències polítiques a mantenir un vot lliure i democràtic. No és inaudit-de fet és molt normal-que els observadors internacionals i els visitants pertanyin a determinats partits polítics i / o tinguin tendències polítiques específiques.

Si bé tots nosaltres vam ser personalment comprensius amb la causa de la independència a Catalunya, la posició oficial de la nostra organització era romandre neutral i donar suport al principi democràtic de votar en un referèndum – ser el resultat final “sí” o “no Ens vam quedar amb unes directrius molt clares durant la nostra estada, no hem posat insígnies o colors particulars. Parlem amb els “sí” i “no” votants als col·legis electorals la nit anterior i el dia del 1. d’octubre nostre missatge, sobretot en fer declaracions públiques en els col·legis electorals, és que estàvem allà per defensar un vot democràtic I que el món estava observant amb ansietat els esdeveniments que es desenvolupen a Catalunya. Pots llegir el nostre informe oficial aquí: http://www.englishscotsforyes.org/2017/12 / 14 / catalonia-observation-mission-report /

Els nostres vols i estada a través d’Airbnb a Vilassar de Mar van ser finançats parcialment per nosaltres mateixos, i també parcialment col·lectiva per altres membres de l’organització, així com altres organitzacions “sí” a Escòcia. Teníem un pressupost establert, i érem tan transparents com podríem estar a la pàgina de finançament col·lectiu pel que fa al que els diners aniria. Hem pagat individualment per les nostres pròpies menjars i transport públic. No vam ser assistits per diplocat, els qui, pel que sabem, van ser finançats de manera privada a través de la recaptació de fons i donacions separades dels fons contribuents. La nostra pròpia pàgina de finançament col·lectiu ha estat arxivada aquí: https://www.indiegogo.com/projects/catalonia-referendum-scottish-observer-delegation-democracy#/

És extremadament preocupant, si no realment insultant, que els 100 observadors internacionals i els visitants del referèndum català estiguin sent acusats actualment d’haver estat comprats.

Això no només implica els activistes populars com nosaltres, sinó també als membres electes del Parlament de tot Europa que han assistit a una capacitat oficial al paper d’observador. Vaig a formular aquesta declaració a “públic i ho vaig a compartir en els mitjans socials. Si té preguntes, si us plau poseu-vos en contacte amb mi.

James K PuchowskiObservador internacional durant el Referèndum català.

Comentaris
Comparteix
3262Shares

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
3262Shares