Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] Imputats el secretari de Presidència i l’excap de premsa de Puigdemont

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
494Shares

El titular del Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona, Juan Antonio Ramírez Sunyer, que investiga l’organització de l’1-O, ha citat en qualitat d’investigats el pròxim 2 de maig al secretari de Presidència de la Generalitat Joaquim Nin i al que va ser responsable de Comunicació de l’expresident Carles Puigdemont, Jaume Clotet.
La citació de tots dos estarà precedida aquest mateix dia a la compareixença, tot i que com a testimonis, l’exdirector de Difusió de la Generalitat Ignasi Genovés qui segons alguns testimonis que ja han comparegut davant el magistrat hauria ordenat no pagar determinades campanyes encomanades en l’àmbit de la consulta il·legal perquè la Fiscalia investigava la seva possible il·licitud.
El jutge també ha citat com a testimoni el 2 de maig a Ana María Molas, cap de premses del Departament d’Exteriors que dirigia Raül Romeva, qui segons la investigació va ser qui encàrrec la campanya i vídeo per promocionar el vot per al referèndum de catalans a l’exterior. Una altra testimoni citada, ja per al 9 de maig, és la responsable de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA,) Núria Llorach.
Els interrogatoris estaran previsiblement relacionats amb la paralització per part de la Generalitat de determinats pagaments que s’havien generat per a la convocatòria del referèndum després d’iniciar-se la investigació judicial.
Segons va explicar al jutjat l’administrador de l’empresa Estudi Donada de disseny i comunicació, que va realitzar el vídeo de l’1-O per als catalans a l’exterior, David Macià, Genovés li va enviar un correu en què li explicava que la seva factura no podia pagar i al·ludia a la investigació judicial del cas.
L’esmentada factura ascendia a gairebé 9.000 euros sense comptar impostos i va ser generada, segons Macià, l’abril de l’any passat, ja que la feina l’hi va encarregar la Generalitat de Catalunya al març. L’autor del vídeo va exposar davant del jutge que havia contactat una primera vegada per cobrar la factura amb Jaume Mestre, encarregat de difusió.
Aquest treballador va corroborar davant el jutge aquest extrem en assegurar que el director general de Difusió de la Generalitat, Ignasi Genovés, els va dir que aquest treball no es podia pagar. “No es va pagar res. Perquè el director general, Genovés, va venir i va dir: no es pot pagar això”, va exposar davant el jutge.
Va afegir que el seu cap els havia dit que “la Fiscalia estava investigant”, encara que va assenyalar que no recordava la data en la qual se’ls va donar aquesta ordre. Segons Jaume Mestre, l’esmentada campanya publicitària la va encarregar Ana Molas, encarregada de premsa del Departament d’Exteriors.

Comentaris
Comparteix
494Shares

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
494Shares