Press "Enter" to skip to content

Miquel Iceta denúncia 50 atacs a seus del PSC a Catalunya

Puntuació dels lectors

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha denunciat aquest dijous que el seu partit ha patit mig centenar d’atacs a seus locals en l’últim any i mig, com “pintades amenaçadores o vidres trencats”, el que és “l’evidència que a Catalunya hi ha sectors violents”.

En declaracions a Antena 3, preguntat sobre pintades sofertes en seus socialistes catalanes com ara una en la qual es llegia “mai més dormireu tranquils”, Iceta ha considerat que “és l’evidència que a Catalunya hi ha sectors violents que no accepten que hi hagi opinions diferents de les seves, que pretenen imposar les seves idees sobre la base de coaccionar els qui no les comparteixen”.

El dirigent ha explicat que el seu partit ha comptabilitzat, al llarg de 2017 i des de principi d’any, cinquanta “agressions” a seus, en forma de “pintades amenaçadores o vidres trencats”.

Iceta ha lamentat que hi hagi regidors que “se sentin assenyalats” o comerços amb pintades per ser de persones socialistes, “com dient que aquí no compreu”. “Són comportaments que havíem condemnat i sofert a distància al País Basc i, per desgràcia, ara alguns semblen voler reproduir a Catalunya”, ha dit.

Sobre si aquesta violència seria suficient per justificar un delicte de rebel·lió, Iceta ha considerat que “violència és un concepte molt ampli i si una persona no se sent lliure perquè se sent coaccionada, ja pot existir violència”. “¿Violència en sentit de rebel·lió? -s’ha preguntat-. No tenim lleis preparades per al que ha passat aquí ni en cap lloc del món. Aquí hi ha hagut una subversió des de la mateixa institució contra els fonaments d’aquesta mateixa institució, per la qual d’ajustar els tipus penals al que ha passat no és senzill”.
Això sí, ha admès que “és possible” que el que ha passat a Catalunya encaix més en un eventual delicte de sedició, que “parla clarament d’intentar trencar Espanya i vulnerar la Constitució, que és el que objectivament pretenien els independentistes”.

Ha demanat així ser “molt cauts”: “El tribunal alemany va dir que no va haver-hi violència suficient perquè no es va imposar (a l’Estat). Jo pensava que si s’hagués imposat, no hi hauria judici ni res perquè hi hauria aquest intent de cop, de canvi de règim i de sistema … “, ha dit Iceta, descartant d’altra banda que l’actuació dels Comitès de Defensa de la República sigui” terrorisme”.

Finalment, ha qualificat d'”una mica imprudent” al ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, per dir que no es va utilitzar diners públics per al referèndum independentista de l’1 d’octubre, però ha considerat que haurà de ser el jutge qui estableixi si s’ha produït una desviació de fons públics.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser