Press "Enter" to skip to content

El Defensor del Poble no vol saber res d’eliminar el Ducat de Francisco Franco

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
234Shares

El Defensor del Poble s’ha desentès totalment de la polèmica aixecada després que el BOE reconegui que Carmen Martínez-Bordiú Franco, nieta del dictador, reclama el Ducat de Franco després de la mort de la seva mare, Carmen Franco Polo.

L’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica (ARMH) va presentar una queixa davant l’Oficina del Defensor del Poble per sol·licitar la seva intervenció en la renovació del títol nobiliari amb el qual el 26 de novembre de 1976 Juan Carlos I va reconèixer els mèrits de la seva filla del dictador Francisco Franco per ostentar un títol nobiliari com a reconeixement.

Segons l’ARMH, la tramitació de la successió del ducat per part del Ministeri de Justícia atempta contra l’honor de les víctimes de la dictadura franquista i suposa la participació en un gest d’enaltiment de la dictadura i la corrupció, el pillatge i l’agressió a Els Drets Humans que va encapçalar el dictador Francisco Franco.

En la seva resposta, el Defensor del Poble s’inhibirà del cas assegurant-se de no tenir competències per dur a terme cap tipus d’actuació i dirigir-se a l’ARMH cap a la Corona, que és qui pot detenir la successió del títol.
En el document remès a l’Associació, el Defensor del Poble assegura que “aquesta facultat d’atorgament (o supressió d’un títol) s’exerceix pel Rei i es materialitza a través d’una Carta Real, i que surt efectes davant tercers una vegada que es publica en el Butlletí Oficial de l’Estat el corresponent Real Decret”.

La ARMH ja ha anunciat que continuarà amb les denúncies del que considera un fet que enalteix la dictadura amb la col·laboració de l’administració pública d’una democràcia. Ja ho ha fet davant la Fiscalia General de l’Estat, que va arxivar el cas, i en una carta directa al president del Govern i al ministre de Justícia per “impedir que es faci una apologia del franquisme”.

Comentaris
Comparteix
234Shares

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
234Shares