Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Català Digital dóna la benvinguda al nou poble Sant Esteve de Roures i lamenta la detenció del seu alcalde

Comparteix
0Shares

En els informes de la Guàrdia Civil sobre la seva actuació durant el referèndum de l’1 d’octubre, els redactors hi van incloure un poble inexistent: Sant Esteve de les Roures.

L’error el va aprofitar un tuitaire amb ganes de broma, que va crear un perfil amb el nom de l’ajuntament d’aquest poble fictici i que es presenta com a “compte oficial”.

Des d’aquest perfil irònic el tuitaire es dedica a intervenir a la xarxa sobre els temes que li interessen. Aquest divendres ha respost un tuit de Pablo Iglesias que elogiava la Guàrdia Civil per haver salvat un immigrant de morir ofegat.

L’ajuntament fictici ha respost dient que “un dia els salven i l’altre els disparen fins que moren ofegats”, en referència a la tragèdia de Tarajal:

El gestor del compte oficial autèntic de la Guàrdia Civil s’ha indignat amb aquest tuit, s’ha pensat que era un compte oficial real d’un ajuntament real, i ha respost aquest dissabte preguntant-li si representava els seus ciutadans:

En la conversa que ha seguit el compte de la Guàrdia Civil continua sense verificar l’autenticitat del compte ni l’existència real del poble, i li retreu que parli d'”impactes que no van existir”:

Uns minuts després el responsable del compte fictici li ha revelat la inexistència del poble i ha afegit que l’origen real del nom és en els informes policials:

Ara ja és un autèntic poble virtual amb més de 200 comptes “oficials” a Twitter, entre els quals els de l’ajuntament, l’alcalde, l’hospital, la policia, els bombers, totes les formacions polítiques, la fiscalia o el mercat i fins i tot té entrada a la Viquipèdia. Tot un món imaginari en clau d’humor per intentar suavitzar els moments que es viuen.

L’Ajuntament, però, insisteix que sí que existeix: és a prop de la platja de Lleida i s’hi arriba per la N-155.

L’alcalde, @alcaldeorni,el nom del qual es refereix a un altre informe de la Guàrdia Civil on parlava d'”un tal orni”, celebra davant l’oposició els seus seguidors.

Ara, però, està detingut a Califòrnia acusat de “robel·lió i seducció”. Tot i això, es pot continuar comunicant amb els seus veïns.

Centre Comercial de Sant Esteve de les Roures anuncia d’un operatiu de la UDEF a les seves instal·lacions per l’1-O.

La policia, per la seva banda, reclama que els deixin actuar.

El mercat anuncia que arran del 155 no es podrà inagurar per la queixa de la Guàrdia Civil que hi havia massa groc.

Els daltònics del poble han empaperat els carrers.

El centre comercial de Sant Esteve, per exemple, busca un nen que s’ha perdut.

L’escola bressol ha anunciat que el pare d’una de les seves alumnes hi ha anat per explicar la seva feina i tothom ho ha celebrat.

Les Germanetes de la Caritat també demanen la seva donació.

Nous adeptes a Sant Esteve

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Comments are closed.