Press "Enter" to skip to content

Zoido afirma que xiular l’himne a la final de la Copa és “violència” i amenaça amb actuar

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
2505Shares

Juan Ignacio Zoido, va titllar la possible xiulada a l’himne a la Copa del Rei com “violència” que cal “erradicar”. El ministre de l’Interior d’aplicar la legislació de Antiviolència a la final de la Copa del Rei de futbol que enfronta aquest dissabte a Madrid a Sevilla FC i al FC Barcelona. “Cal respectar a tots aquells, que a més són majoria, que respecten uns himnes amb tot el que té de simbologia”, assegura.

Zoido s’ha expressat d’aquesta manera en una entrevista al diari Marca en ser preguntat pels xiulets de part de l’afició del FC Barcelona tant a l’himne com al mateix rei. Felip VI tornarà a presidir la trobada que aquest any se celebra al Wanda Metropolità, el nou estadi de l’Atlètic de Madrid.
“Preocupa i ens ocupa”, ha sostingut Zoido en ser qüestionat sobre la presumible xiulada a l’himne. “Sens dubte el Govern té un ferm compromís d’erradicar la violència del món de l’esport. La llibertat d’expressió cal defensar-però d’acord amb aquest principi; també cal respectar a tots aquells, que a més són majoria, que respecten uns himnes amb tot el que té de simbologia”, ha argumentat.

Zoido es va comprometre a actuar amb contundència a això. “No li càpiga cap dubte que des del moment en què hi hagi una falta de respecte cap a algú, siguin persones o institucions, això tindrà una repercussió i el Comitè de Disciplina també actuarà. Antiviolència té una legislació per aplicar-la i l’aplicarem”, ha assegurat.

El ministre va apuntar que des de fa temps es va treballant en el dispositiu de seguretat que superarà les 2.500 persones entre serveis d’emergència i seguretat, amb “un esforç més gran” perquè l’endemà -el diumenge- se celebra la marató a Madrid i es disputa partit de Lliga entre l’Atlètic i Reial Betis.

“És marcarà tot pels seus temps i el mateix que dic que els dispositius estan per desplegar-se i no per explicar-se, també aquestes mesures s’explicaran en el seu moment per no anar alimentant una discòrdia que no ha de produir-se”, va continuar el ministre en referència a la mostra de pancartes amb missatges polítics o fins i tot el desplegament d’estelades.

Zoido entén que pot ser perjudicial que se suspengui el partit de futbol en cas que es xiuli l’himne
Zoido entén que pot ser perjudicial que se suspengui el partit de futbol, ​​com es va estudiar a França, en el cas que es xiuli l’himne. També recorda que en l’última final al Vicente Calderón entre el Barcelona i el Sevilla “una part de l’afició” va xiular l’himne. “També és veritat”, segons recorda a l’estar present aquell dia a l’estadi, “que molta gent del Barcelona va aplaudir l’himne”.

Col·laboració dels Mossos
El seu missatge als directius de tots dos clubs és que es mantingui el respecte. “Que la gent gaudeixi i convisqui, que vulguin que el seu equip guanyi però al mateix temps amb respecte. Que no enterboleixi la final de la Copa del rei. Quan els dos clubs es van inscriure és perquè volien arribar a la final”.

Per garantir la seguretat, tant els agents de la Policia Nacional desplaçats des de Sevilla com els Mossos d’Esquadra que fan el mateix amb els aficionats culers tindran un paper destacat en aquest dispositiu, a fi de prevenir algun altercat.

En ser preguntat per la falta de col·laboració dels Mossos d’Esquadra a la qual des Antiviolència s’assenyala per no enviar informes ni tramitar expedients, Zoido va respondre de forma concisa: “Jo crec que aquesta zona d’ombra va desaparèixer i hi haurà llum” .

“¿Els Mossos estan col·laborant?”, Li van tornar a demanar des del diari Marca al titular de l’Interior, al qual ha afegit: “Els Mossos no tenen més remei que col·laborar en tot el desplegament, no en tinc cap dubte”.

Zoido reconeix que, com sevilliste, vol que guanyi l’equip andalús i que ell particularment se sent identificat amb el terme Biri, “sense cap cognom” com Biris Nord. “No li veig connotació perjudicial. La pancarta de Biris es va seguir sancionant i per això va protestar el Sevilla. Biri Biri va marcar una etapa al Sevilla i va ser un mite, una mena de revulsiu. Tot el servilisme té una mica de Biri, que no té a veure amb els ultres”, va dir.

Comentaris
Comparteix
2505Shares

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
2505Shares