Press "Enter" to skip to content

Un document de Bescansa revela negociacions amb Errejón per ‘destronar’ Pablo Iglesias

Puntuació dels lectors

Carolina Bescansa ha negociat amb Íñigo Errejón per unir forces i fer front comú contra Pablo Iglesias. Segons un document intern que ha publicat la diputada de Podem al seu canal de Telegram (i que ha estat esborrat posteriorment), el secretari d’Anàlisi Estratègica i Canvi Polític hauria acordat amb Bescansa que aquesta fos el seu número dos per Madrid 2019 a canvi que Errejón la donés suport de cara a unes futures primàries nacionals per ser candidata a les eleccions vinents generals.

Fonts pròximes a Errejón asseguren que hi va haver contactes però que desconeixien l’existència d’aquest document i “no serà així” en cap cas
Segons resa el punt dos del document, “aquest acord és vinculant per a la formació de la llista per competir en les eleccions primàries de Podem en la CAM i també per a la conformació de la llista per competir en les futures eleccions primàries de Podem de cara a les eleccions generals i en el futur procés electiu a la secretaria general del partit”. D’aquesta manera, es pacta també que Bescansa lideri el discurs en l’àmbit nacional i Errejón en l’àmbit regional, i tots dos confluirien en un discurs coherent per liderar la formació.

La proposta és tan avançada que fins i tot estableix que “els equips de suport a la candidatura treballaran de manera mancomunada” però “donada l’actual desigualtat de recursos entre tots dos, l’equip d’Íñigo Errejón proporcionarà suport reforçat a Carolina Bescansa.

Va haver-hi contacte, però no s’ha acordat res

Segons ha pogut confirmar El Plural de fonts internes pròximes al voltant de Errejón, s’han produït negociacions i contactes, però “això no serà així” finalment. Altres fonts subratllen que desconeixien l’existència d’aquest document, però admeten els contactes. Això sí, matisen que “no es tracta d’enderrocar Pablo Iglesias”, sinó de competir, com ja es va fer a Vistalegre II.
Aquesta ciclogènesi es produeix en ple vendaval a Podem a la Comunitat de Madrid per les primàries que tindran lloc al maig. Les irregularitats del presumpte Màster de Cristina Cifuentes han accelerat el calendari de Podem a la Comunitat de Madrid. Els morats han posat en marxa la maquinària interna per investir Íñigo Errejón com a candidat amb la major celeritat possible, però el format proposat per Ramón Espinar per a les primàries va reobrir velles ferides. El secretari general de Podem a la Comunitat va convocar al Consell Ciutadà Autonòmic dimecres passat per anunciar les primàries sense consultar amb Errejón i, a sobre, va plantejar dues fases: el candidat es triaria en una primera velocitat i els integrants de la llista, temps després . La proposta va disgustar al secretari d’Anàlisi Estratègica i Canvi Polític i l’encreuament de declaracions elevar la temperatura. Finalment, i després de l’atropellament dels esdeveniments i un cap de setmana de microbatallas fratricides, hi va haver fumata blanca: el CCA, reunit el passat diumenge, va votar celebrar les primàries a l’estil errejonista, una concessió que no ha acabat de tancar les tensions i distensions .

Per la seva banda, Carolina Bescansa, en altre temps pes pesat, ha estat desplaçada en els últims mesos. Ja a Vistalegre II, juntament amb Nacho Álvarez, van decidir no concórrer en cap de les llistes, ni la pablista ni la errejonista. A més, va protagonitzar un tens episodi amb Irene Montero i el mateix secretari general per unes declaracions sobre Catalunya, fins a tal punt, que va ser substituïda de la Comissió Constitucional. La seva butaca va ser ocupada per la portaveu parlamentària al Congrés dels Diputats.

Bescansa va retreure a la cúpula que la seva formació no tingui “un projecte polític per a Espanya” en ple desafiament independentista a Catalunya. “A mi m’agradaria un Podem que li parlés més a Espanya i als espanyols i no només els independentistes”, ha lamentat als passadissos del Congrés. Unes paraules que ràpidament van rebre resposta de Montero, qui va treure importància al relleu en el si de la Comissió Constitucional i va suggerir que els debats es generin en els òrgans interns del partit, que és “on correspon” i on volen que es facin aquestes coses els inscrits de Podem, en lloc de polemitzar en els mitjans de comunicació.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser