Press "Enter" to skip to content

Tebas: “Si el ‘Puta Catalunya’ va ser denunciat com a violència verbal, xiular l’himne és el mateix”

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
0Shares

El president de Laliga, Javier Tebas, va qualificar de “violència verbal” xiular l’himne espanyol i ha apuntat que “no és el mateix” xiular a una bandera o un cap d’Estat que a un jugador de futbol en un context esportiu.A pocs dies per a la disputa de la final de la Copa del Rei entre el Sevilla i el Barcelona, el màxim executiu de Laliga opinar sobre una eventual xiulada a l’himne espanyol per part de l’afició blaugrana en el partit d’aquest dissabte, una cosa que s’ha repetit en les últimes finals coperes en què ha participat el club català.

“Sí que seria violència verbal xiular l’himne. Si nosaltres, el crit ‘Puta Catalunya’ ho hem denunciat com a violència quan ha jugat el Barcelona en molts camps d’Espanya, per a mi violència verbal és xiular l’himne”, va comentar Tebas als periodistes després d’una taula rodona sobre els drets audiovisuals al món del futbol celebrada a Barcelona. En les últimes setmanes, el Barcelona s’ha posicionat contrari al fet que es xiuli l’himne, si bé els seus dirigents han recordat que respecten la llibertat d’expressió dels seus aficionats .

Segons Tebes, xiular l’himne no entra dins de la llibertat d’expressió i es va mostrar favorable a denunciar-: “Hi haurà què preguntar si ‘Puta Catalunya’ és llibertat d’expressió? Jo crec que no és llibertat d’expressió. Insultar és també faltar al respecte a milions de catalans i espanyols que tenen respecte per aquesta bandera.

El dany psicològic que et fan és el mateix que si et diuen ‘Puta Catalunya'”. Preguntat per si xiular a un jugador també podria ser qualificat de violència, el president de Laliga va defensar que es tracta d’un context molt diferent. “Cal tenir en compte el context i l’entorn. No és el mateix xiular a una bandera o un cap d’Estat que xiular a un jugador en un context esportiu”, añadió.Banderas independentistes Tebes també s’ha referit a la decisió de la Federació Espanyola de Futbol de no prohibir l’entrada de banderes independentistes en la final copera que es disputarà al Wanda Metropolità. “Si no han estat prohibides per la delegació del Govern fa uns anys, hauran d’entrar com entren aquí al Camp Nou. Si no hi ha normativa, no cal prohibir-les”, ha afirmat.

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
0Shares