Press "Enter" to skip to content

Montoro versus Llarena: El jutge li exigeix proves al ministre per haver negat la malversació en el Referèndum

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
253Shares

El ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, ha parlat del possible delicte de malversació de fons públics per l’1 d’octubre en una entrevista al diari “El Mundo”. Montoro ha descartat que s’utilitzessin fons públics per pagar les urnes de l’1 d’octubre o per a la manutenció de Carles Puigdemont, malgrat l’acusació de malversació de fons que es fa als líders independentistes encausats pel procés.

El titular d’Hisenda ha assegurat que des que van intervenir les arques públiques catalanes no ha anat a parar ni un euro al procés. I és que, si no, assegura, s’hauria comès un delicte de falsificació d’un funcionari, ja que qualsevol despesa ha de passar comptes al departament que dirigeix. De tota manera, afirma que l’acusació es pot sustentar en fets com l’obertura d’escoles públiques.

“Per això hi ha una investigació judicial en marxa, però la malversació no requereix només desviaments de fons: és també obrir un recinte públic per a un acte polític il·legal, per exemple.”

Montoro ha defensat la seva actuació.

“Vivim en un estat que pot evitar, pressupostàriament, la independència. I això és el que hem fet. També hem tingut lliçons per al futur.”

El ministre ha desmentit que triguessin a gestionar el procés, i defensa que ells van ser escollits per gestionar la crisi.

“A nosaltres ens havien escollit per sortir de la crisi. Altres creuen que t’escullen per evangelitzar. Però estem operant un pacient a vida o mort. (…) Estàvem pel que és important: que Catalunya progressi, que és el que no volen els independentistes, perquè, si els catalans progressen dins d’Espanya, els independentistes es queden sense arguments més enllà del sentimental. Jo tinc indicadors setmanals de com va Catalunya: les vendes tornen a pujar, s’estan recuperant.”

I és que, per Montoro, el procés va vinculat a la crisi econòmica.

“El procés té bastant a veure amb la crisi econòmica. Hi ha una crisi d’ingressos de l’Estat que impedeix assumir les factures, i arriba Mas i demana un pacte fiscal. Però si no en teníem ni per als proveïdors.”

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Montoro ha emès una interlocutòria en què insta el ministre d’Hisenda espanyol, Cristóbal Montoro, a argumentar les seves declaracions als mitjans en què assegura que no es va destinar ni un euro de diners públics a l’organització de l’1-O. “Jo no sé amb quins diners es van pagar aquestes urnes dels xinesos de l’1 d’octubre ni la manutenció de Puigdemont. Però sé que amb diners públics, no”, assegurava aquesta mateixa setmana.

Segons Llarena, les seves afirmacions “contradiuen les proves que figuren en la instrucció de la causa”. Per aixo li demana que “informi el més aviat possible isobre el suport objectiu concret de les seves declaracions”.

Comentaris
Comparteix
253Shares

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
253Shares