Press "Enter" to skip to content

El Govern espanyol dóna suport a un museu que descriu a Franco com “militar de prestigi”

Puntuació dels lectors

El Govern no creu que el Museu Històric Militar de la Corunya, que descriu a Francisco Franco com “militar de gran prestigi”, estigui lloant la figura del dictador.

En una resposta parlamentària sobre aquesta qüestió al diputat d’En Marea Miguel Anxo Elías Fernández Belloa, que avança Cuarto Poder, el Govern afirma que “en el cas referit, no hi ha lloes a la figura del General Franco”.

El Museu Històric Militar de la Corunya realitza una explicació controvertida del bust que exhibeix de Franco, a qui descriu com “militar de gran prestigi” que “en el context dels plantejaments autoritaris i el puixant militarisme en voga dels anys 30, va propiciar un aixecament militar contra la República. Convertit en Cap d’Espanya i Generalíssim dels Exèrcits va governar Espanya durant més de 30 anys”.

Un exemple d’adoctrinament

Per Units Podem-A Comú Podem-A Marea “els panells explicatius d’aquests quadres i bustos són tot un exemple d’adoctrinament ple de consideracions històriques res objectives, però a més el relatiu al dictador, inclou una sèrie de lloes a la seva figura que en un estat democràtic i de dret resulta un insult a la intel·ligència”, segons l’escrit remès per aquest Grup parlamentari, que preguntava a l’Executiu sí creu adequat el Ministeri de Defensa que en les descripcions i en els panells explicatius del dictador Franco es realitzin autèntiques lloes a la seva figura?.
El Govern remet al museu
En la seva resposta, el Govern espanyol va expressar que “la missió de tots els museus històrics és mostrar els fets històrics, no interpretar-los, sent aquesta tasca dels investigadors i historiadors, que necessiten aquests museus per comprendre l’època estudiada en cada cas. En el cas referit, no hi ha lloes a la figura del General Franco”.

L’Executiu va afegir que “l’àrea tècnica de cada museu històric militar actualitza i reedita permanentment tota la informació que es proporciona de manera annexa als fons en exposició” i que, en el cas del Museu Històric Militar de la Corunya, “el bust i el panell porten exposats més de vint anys”.

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 1.5K
    Shares

Comments are closed.

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser