Press "Enter" to skip to content

[VÍDEO] La vergonyosa explicació de TVE sobre la renúncia de Cifuentes al seu màster

Puntuació dels lectors

TVE ha obert amb l’escàndol del màster de Cristina Cifuentes, per primera vegada, però per donar la versió de la presidenta madrilenya de la seva renúncia. L’informatiu de les 15.00 hores (TD1), presentat per Pilar G. Muñiz, ha informat àmpliament sobre la carta que ha enviat la presidenta madrilenya i la seva posterior compareixença, amb connexió en directe i una crònica. No obstant això tot just ha dedicat un minut als comentaris de l’oposició que segueix exigint la seva dimissió. Fins i tot ha ficat al costat de les declaracions de Pedro Sánchez (PSOE), Irene Montero (Podem) i José Manuel Villegas (Cs), al portaveu parlamentari del PP Rafael Hernando i María Dolores de Cospedal.

Hernando s’ha rigut de la moció de censura presentada pel PSOE perquè, segons ha dit, la posa algú que ha mentit sobre el seu currículum, en referència a la titulació en Matemàtiques de José Manuel Franco, una irregularitat subasanada fa 15 anys.

En paral·lel, sí que han quedat desenvolupats els arguments de la presidenta madrilenya, insistint que no ha comès cap irregularitat, que la responsabilitat és de la universitat per lliurar-li uns papers falsificats i que compta amb el suport del PP.

Però aquesta manca de neutralitat en la informació del cas Cifuentes comença el dissabte 14 d’abril, a les 21.30 hores, al programa de TVE Informe Setmanal dedicarà part del seu temps a parlar i analitzar l’escàndol del màster suposadament manipulat de Cristina Cifuentes a la Universitat Rei Joan Carles. Fins aquí tot normal, si no fos perquè el programa de reportatges en profunditat de la cadena pública ha trigat, exactament, 23 dies a informar sobre aquest nou escàndol del Partit Popular.

Ve de llarg la llista de denúncies per part del Consell d’Informatius i de treballadors de la cadena que parlen de manipulació, censura i tractament diferent a temes que afecten directament el PP. El cas del màster de Cifuentes és només una osca més en l’historial.

L’escàndol va saltar el passat 21 de març. Des de llavors hem assistit a infinitat de notícies diàries que anaven desvelant nous detalls que voltaven a Cifuentes com a presidenta de la Comunitat de Madrid. Un treball fi de màster que no apareix, signatures de professors falsificades, matriculacions mesos després que comencés el màster ia TVE s’han dedicat escassos minuts per a informar-ne.

Però ara anuncien que Informe setmanal abordarà aquesta setmana “la crisi política sorgida pel màster de Cristina Cifuentes” i, de passada, “analitza la situació del Procés català, després del nou intent fallit d’investidura” un tema en el qual sí que s’han bolcat amb la seva cobertura informativa.

Gairebé un mes després, la cadena de tots els espanyols defineix la polèmica del màster de Cifuentes com “una crisi política de grans dimensions que afecta el Govern de Madrid i a la correlació de forces dels principals partits estatals”

La febre dels currículums falsos

Però Informe Setmanal no només analitzarà el cas de la presidenta popular, també “la febre de currículums falsos que està aflorant” que afecten, entre d’altres, el secretari d’Organització del Partit Popular, Pablo Casado.

I encara que la informació sobre Cifuentes i la Rei Joan Carles a vegades ha brillat per la seva absència, TVE sí que ha tingut espai per parlar d’altres casos com el que afecta el secretari general del PSOE a Madrid, José Manuel Franco.

Franco ha reconegut que “durant uns anys” va aparèixer en el seu currículum que posseïa una llicenciatura en Matemàtiques, una “irregularitat” que va explicar assegurant que va exercir com a professor de suport d’aquesta matèria. L’error va ser corregit en l’any 2003, però ha servit al PP de Madrid per exigir que els socialistes retirin la moció de censura contra Cifuentes. Sobre aquest tema TVE si informar i ho va fer durant més de tres minuts en el seu Informatiu.

Així va “patir” TVE quan va esclatar el cas

Cal recordar que les primeres informacions sobre el màster de Cifuentes van sorgir en la nit del 21 de març publicades a eldiario.es.

L’endemà, a Los Desayunos de TVE calia parlar de la notícia del dia i el seu presentador i els directes, Sergio Martín ho va fer de la següent manera: “Hi ha un rum-rum en aquest moment als passadissos del Congrés, m’ho porten explicant des de fa una estona. Ja hi ha reaccions polítiques i, precisament per això, ho explicaré”. En cap moment es va analitzar a fons la informació. Per TVE era més important donar pas a les informacions de la sessió de control al Govern al Congrés d’aquest dia.

Altres silencis al voltant dels escàndols de Cifuentes

Però no és la primera vegada que la cadena pública guarda silenci o decideix passar per sobre d’un escàndol polític en què està implicada la popular Cristina Cifuentes.

El maig de 2017 la Guàrdia Civil demanava a la Fiscalia que investigaran a Cifuentes per possibles delictes de suborn i prevaricació en el cas de la contractació per a la gestió de la cafeteria de l’Assemblea de Madrid.

Per poder ser informats d’això en l’Informatiu de La 1, els espanyols van haver d’esperar que passessin els primers 23 minuts.

TVE del 14 de Febrer:

-Debat PSOE
-PGE
-Congrés
-Catalunya fiscalia referèndum
-cas Adigsa-3%
-Hisenda futbolistes
-Corrupció PP (MINUT 12).

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 157
    Shares

Comments are closed.

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser